Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ОТКРИ ОБНОВЕНАТА "СТАРА КЪЩА" ВЪВ ВРАЦА

След основен ремонт и реставрация бе открита "Старата къща", намираща се на ул. "Търговска" във Враца. "Изключително съм щастлив, че отчитаме една много добре свършена работа. Само няколко дни след като открихме обновената сграда на читалище "Развитие", втора емблематична сграда, която също е символ на духа на Враца, вече има своето ново лице.

Повече от 15 години, за съжаление, тя не бе ремонтирана и беше в изключително тежко състояние. Днес всички виждаме резултата от обновяването на "Старата къща". Надявам се, че съвсем скоро тук отново ще кипи живот. Искам да благодаря на проектантите от "Екса арт", на изпълнителя - фирма "Светлина Екста", на строителния надзор - инж. Ангеловски, на колегите от общинска администрация и на общинския съвет, който подкрепи това начинание. Задължително искам да спомена и г-н Иван Узунов, който беше моторът на идеята за обновяването на Старата къща през този мандат. И на цялото гражданство, което ни подтиква управленците не само да развиваме града, но и да се връщаме към неговите традиции, към неговите устои, да ги пазим и да ги предаваме на поколенията" - каза при откриването кметът Николай Иванов.

В церемонията взеха участие врачанският митрополит Калиник, председателят на общинския съвет Борислав Стоев, Николай Панчев от фирма "Светлина екста", Венцислав Ангелов от строителния надзор, арх. Златка Митева - проектант, екипът от строителната дирекция на общинска администрация и граждани.

Траянополският епископ Киприян в съслужение със свещеник Николай Костадинов отслужиха водосвет за здравето на присъстващите и на всички врачани.

Емблематичната сграда е построена през 19 век. За последно е реставрина през 1986 г. Сега бе направен цялостен ремонт на покрива и фасадите. Реставрирана бе дограмата. Извършен бе вътрешен ремонт на стените, таваните, подовете и стълбищата. Подменени бяха компрометираните подови настилки и тавани. Поставена бе топлоизолация. Всички дървени конструкции и елементи бяха обработени със специални лакове срещу плесени. Пред сградата бе направен бетонов тротоар с улей за оттичане на дъждовните води и бе подредена нова настилка с каменни плочи. Обектът бе приет и въведен в експлоатация с удостоверение от 18 август 2015 г. Общата стойност за извършения ремонт и реставрация е 94 500 лева.

 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM