Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ФБР СЛЕДИЛО МАРКЕС 24 ГОДИНИ

ФБР в продължение на 24 години е следило световноизвестния колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес, съобщи вестник "Уошингтън поуст". Федералната служба е предоставила на изданието част от досието на носителя на Нобелова награда за литература, който почина миналата година в Мексико. Изданието е получило 137 разсекретени страници от досието, събрано за Маркес от ФБР. Останалите 133 страници все още са с гриф "секретно". От получените страници от досието не става ясно какви са били мотивите на бюрото да следи Маркес.
Под наблюдението на ФБР Маркес е попаднал на 33-годишна възраст, дълго преди да стане известен писател. През 1961 г. Маркес е пристигнал със съпругата и сина си, тогава още бебе, в Ню Йорк в качеството на кореспондент на кубинската информационна агенция Пренса Латина. Очевидно това е подтикнало ФБР да започне да следи писателя.
Наблюдението е продължило 24 години. От това следва, че бюрото е продължило да се интересува от Маркес и след като през 1982 г. авторът на романа "Сто години самота" е бил удостоен с Нобеловата награда за литература.
Публикуваните в американския вестник данни показват, че разпореждането за наблюдението на Маркес е било дадено лично от шефа на ФБР Едгар Хувър, оглавявал бюрото почти половин век.
(Vsekiden.com)


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM