Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Николай Иванов:

"ДУХЪТ НА ВРАЦА Е КАУЗА!"

.Открита бе обновената сграда на читалището
.Възстановена е собствеността на читалището върху 64 декара земеделска земя

Днес бе открита обновената сграда на читалище "Развитие" във Враца. На цялата сграда бе сменена дограмата и входните врати с проект, финансиран по "Красива България". Общата стойност на строителните дейности е 77 000 лева, като от тях 33 000 са от общинския бюджет. Кметът на общината Николай Иванов бе сред официалните гости на церемонията.

"За мен е изключителна гордост, че направихме важна стъпка към обновяването на сградата на най-стария културен институт в града ни. Безспорно от днес тя е много по-уютна, много по-приветлива. Наистина това общо усилие доведе до един много добър резултат. Читалищното настоятелство с огромно усърдие подготви и отстоя проекта, програма "Красива България" финансира, нашите усилия бяха да осигурим своя дял от финансирането, строителите също направиха много, за което им благодаря. Това беше първата стъпка. Втората, върху която вече работим, е обновяването на зрителната зала и цялостното отопление на сградата. С тях се готвим да участваме в програмата за трансгранично сътрудничество България - Сърбия. Надявам се съвсем скоро да внесем проекта. Наш дълг, на цялата общественост и на всички институции, е да работим в посока подкрепа на културните стожери на града ни. И мисля, че това е здравината и основата, на която трябва да стъпим, за да продължим напред. Защото духът на Враца е кауза!" - каза кметът Николай Иванов при откриването.

По време на празника бе възстановена една историческа справедливост - кметът на Враца връчи на председателя на читалище "Развитие" Иванка Караиванова договор за дарение, с който се възстановява собствеността на читалището върху 64 декара земеделска земя..


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM