Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАПОЧНА ПОДГОТОВКАТА
ЗА ИЗБОРИТЕ НАЕСЕН

Техническата и организационна подговка за предстоящите на 25 октомври избори за местна власт и референдум вече започна в община Враца. За това информира секретарят на Общината Иван Жеков. "Веднага след като излезе указът на президента, с който той определи датата за провеждане на местните избори и на референдума, ние започнахме работата по организацинно-техническата подготовка. Усилията са насочени в няколко направления. Първо - местата за обявяване на избирателните списъци. От година на година общинската собственост, която е подходяща за обявяване на избирателни списъци намалява и срещаме затруднения при разговорите с частни собственици или институциите, които не са държавни или общински. През тази година обаче нямаме някакви особени затруднения с местата, където ще трябва да обявим избирателните списъци. В сроковете, които изборният кодекс посочва, ще обявим тези места и гражданите ще могат да се запознаят със списъците. Важно е да се знае, че сега ще имаме два вида избирателни списъци - едните ще са за местните избори и други - за референдума" - поясни Жеков.
Другата посока, в която се работи, е подготовката на изборните помещения. На всички помещения, в които ще се проведат изборите в община Враца, вече е направен предварителен оглед. В повечето няма съществени проблеми с изключение на две места във Враца - в училище "Петър Берон" и в бившата Стоматологична поликлиника. Там ще трябва да се положат повече усилия и да се вложат средства, за да се подговят помещенията да са удобни за работата на секционните избирателни комисии и за провеждането на изборите. В Бистрец хората вече няма да гласуват в бившето училище - изборната секция ще бъде разположена в читалището. В някои от селата може да има проблем, ако Централната избирателна комисия излезе с решение във всяко изборно помещение да има по две кабинки за гласуване, заради провеждането на референдума. "Засега няма такова решение на ЦИК, но ако бъде взето, ще решаваме проблемите в ход" - увери секретарят на Общината.
Третото направление, в което общинската администрация работи по организирането на изборите, е осигуряването на нормални условия за работа на Общинската избирателна комисия и екипите на "Информационно обслужване". "Предоставили сме на ЦИК всички необходими документи, за да могат да назначат ОИК във Враца. Веднага след нейното назначаване, в разговор с председателя й, ще продължим работата си по подготовката на тяхното помещение" - уточни Иван Жеков. Избраното място за помещаването й е същото като при миналите избори - в приземно помещение в сградата на Община Враца. В зависимост от броя на работните станции на "Информационно обслужване" и за тях ще бъдат обособени места във фоайетата на градската концертна зала. "За гражданите ще направим специално съобщение за правата, които имат при гласуване на предстоящите избори и референдума" - ангажира се секретарят на Общината.

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM