Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРЕД 77-МИЯ СЕЗОН НА
ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР - ВРАЦА

77-ият творчески сезон на Драматично-куклен театър - Враца започва с турне. Това е участието в юбилейното издание на театралния фестивал, организиран от Нова европейска театрална мрежа /НЕТА/. Проявата ще е в обновения Национален театър на Румъния в столицата Букурещ
"На този фестивал присъстват най- добрите театри в Европа: Санкт Петербург, Москва, Канада, Швеция. Цяла Европа е представена с най-добрите спектакли, които има в момента. Сред тях са селектирани и две продукции от България - това са спектакълът "Медея - това е майка ми" на режисьора Иван Добчев и театрална работилница "Сфумато" и "Тобелия"от Любомир Джуркович, режисирана от словенеца Нико Горшич на ДКТ-Враца, която постановка миналата година беше провъзгласена за най-добрия спектакъл в международния фестивал "Актьор на Европа". Попадането ни сред такава селекция ме кара да се чувствам удовлетворен, защото това е признание за работата ни", заяви директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров.
Гостуването в Букурещ няма да е единственото турне в началото на сезона за ДКТ-Враца, тъй като дни по-късно две постановки на местната трупа ще бъдат показани на международен фестивал в Струмица, Македония:
"Заминаваме за международния фестивал "Ристо Шишков", където ще се представим с "Тобелия" от Любомир Джуркович и "Бащата" от Аугуст Стриндберг. Спектаклите ще бъдат изиграни на 9 и 10 септември в Струмица, където се провежда утвърден театрален фестивал с участници от цяла Европа", допълни Попдимитров.
Директорът на врачанския театър уточни, че публиката във Враца ще бъде зарадвана с три нови заглавия през есента.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM