Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

Кр. Богданов:

СЪРБИЯ ДА СПАЗВА ПРАВАТА
НА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО

Народният представител от Патриотичния фронт и областен лидер на ВМРО за Врачанско излезе с остра декларация срещу поредното посегателство върху правата на българското национално малцинство в Република Сърбия. След като отговорните фактори в западната ни съседка намалиха бюджетните средства за малцинствата, ликвидираха българските медии в Западните покрайнини, разрушават надгробните паметници на български офицери и войници, загинали във войните за национално обединение, сега посегнаха и на правата на председателя на Демократичният съюз на българите в Босилеград Драголюб Иванчов.
В изявление пред българските и сръбските медии, г-н Иванчов сподели за репресиите на кмета на Босилеград и сръбските официални власти срещу него и семейството му.
ВМРО Враца поддържа отлични взаимоотношения с българите в Босилеград, като многократно във Враца и в Народното събрание са гостували председателят на българския културно-информационен център Иван Николов и изявени дейци на българската общност в Босилеград. Непрекъснат обмен се осъществява и в областта на образованието, културата и спорта.
"В региона има много преселници от Западните покрайнини и от Босилеградския край, особено в общините Враца, Козлодуй и Хайредин и грижата за спазване правата на техните родственици и запазването на българщината там е много важна за нас. Познавам добре проблемите на българите в Босилеград, наскоро бях и в района на Цариброд и смятам, че държавата е длъжник на тези наши сънародници. Към тях България трябва да има специално и целенасочено отношение и ясно да заяви пред сръбските власти, че няма да подкрепим членството на Сърбия в Европейския съюз, ако не започне да спазва правата на българите в Западните покрайнини.


 

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM