Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ИНЖ. НИКОЛАЙ ИВАНОВ
ПОЕ КЪМ ВТОРИ МАНДАТ

Инициативен комитет от 17 общественици издигна кандидатурата на Николай Иванов за кмет на Община Враца, втори мандат.

"Защо? Правим го, защото това е най-добрият кмет, който градът ни е имал от доста години. Николай Иванов извървя дълъг и сложен път в деликатна среда. Стана кмет на доста разклатена финансово община, неспособна да поема сама нуждите си. Благодарение на личните си качества той не пое по пътя на противопоставянето, а запази своята диалогичност и търпените и по мъжки успя да наложи волята си, за да изпълни поетите ангажименти. Не изгори нито един мост. Николай Иванов се превърна в личност, търсена от хората. В отношенията си с институциите той е отговорен и точен партньор. С работа си осигури множество проекти, по които общината акумулира средства и даде работни места. Николай Иванов издигна авторитета на Враца в национален и международен мащаб - в Комисията на регионите на ЕС. Премина през мандата такъв, какъвто влезе в него, без да се промени, без да деформира психиката си от властта, което е много важно. Остана по човешки добронамерен към всеки човек. Остана чувствителен към проблемите на хората. Затова сме уверени в победата на нашия кандидат", каза при откриването на пресконференцията Анастас Попдимитров.

В комитета, подкрепящ настоящия кмет на Враца за втори мандат са познати и уважавани от обществеността личности: Анастас Попдимитров, Валери Стаменов, Йорданка Манкова, д-р Георги Комитски, Марин Ботунски, Иванка Караиванова, Виктор Шонев, Николай Николов, Ива Спасова, Георги Митев, Димитър Панов, Милена Миковска, Ивайло Младенов, д-р Емилиян Кюркчийски, Тони Петров, Емилия Бонева и Кирил Петков.

Диригентът Димитър Панов подкрепи кандидатурата на Николай Иванов за кмет на Враца заради отношението му към културата, в която е бъдещето. "В лицето на Николай Иванов намерихме не само поддръжник, но и човек, който поставя предизвикателства, заяви той. Отношението му е изключително коректно. Всички виждаме как се променя града, продължи Димитър Панов. Например в комплекс "Дъбника" ливада беше превърната в парк , в културно пространство."
"Моят мотив да подкрепя настоящия кмет е специалното му отношение към паметниците на архитектурата и културата, каза архитектът Виктор Шонев. - Винаги се е отнасял към проблемите сериозно, с хората е много комуникативен и ангажиран. На опонентите му ще кажа - да хвърли камък първи този, който е безгрешен. Николай Иванов е набрал инерция, която ще е в полза на града".

 


Кирил Петков определи градоначалника като кмет- професионалист и кмет-боец, успял да сформира високо компетентен екип, привлякъл значителни финансови средства и реализирал проекти с дългосрочна полза. Той пожела на Николай Иванов в следващия мандат освен компетентен и боец, да бъде и визионер.

 


Николай Иванов беше подкрепен и от младежите, представлявани в инициативния комитет от Николай Николов и Георги Митев.

 

 

Емилия Бонева, областен координатор на СБУ изрази подкрепата си за кандидата за втори мандат, като го определи като кмета, с когото се е работило най-добре в сферата на образованието. Не случайно той беше награден от СБУ и с наградата "Кмет - най-добър партньор на Образованието".

 

 

Ген. Валери Стаменов определи Николай Иванов като човек, с когото се работи лесно и ефикасно. "Считам, че това е правилния избор", заяви генералът.

 

 

 

Европейския шампион на дълъг скок от 1994 Ивайло Младенов заяви че инж. Николай Иванов е изключително съпричастен към проблемите на спорта във Враца. За пример даде течащия ремонт на стадион "Христо Ботев", както и предстоящия ремонт на спортната зала, закритата лекоатлетическа писта, която не е ремонтирана от построяването си.

 

 

"Николай Иванов е сред най-добрите и успешни кметове в България", лаконичен бе д-р Георги Комитски.

 

 

Росица Кузманова благодари на кмета освен за отношението му към МК "Ботев път", но и като баба "за велоалеята, прекрасно място за врачани, и детските площадки". Тя заяви, че врачани трябва да разчитат на можещи хора и хора с хъс, какъвто е Николай Иванов.

 

"Със сърце и с всички човешки и професионални сили работих през този мандат за доброто на Враца и врачани. Усещах през цялото време подкрепата на моите съграждани и това ми даваше допълнителна увереност. Имах щастието да сформирам и да работя с един прекрасен екип, който беше до мен във всеки един момент. Не беше лесно. Преминахме през много трудности и моменти на изключителни изпитания, но моята трезва преценка е, че свършихме сериозна работа, поставихме здрави основи и можем уверено да продължим напред, защото пътят към голямата цел - да направим Враца наш общ дом, е дълъг", каза Николай Иванов. Кметът на Враца допълни, че доверието на хората, които издигат кандидатурата му, го кара да е горд и признателен за подкрепата на доказани обществени лидери като тях.

"Приемам тази подкрепа с благодарност, но и с огромна отговорност и се надявам, че няма да ги разочаровам. От днес съм готов да застана, както винаги съм го правил, честно и открито пред съгражданите ми и да дискутираме, защото имам ясен план какво трябва да свършим пред следващите 4 г. Той ми е зададен от тях", каза още влизащият в битка за втори мандат Николай Иванов.


ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ

за издигане кандидатурата на Николай Иванов
за кмет на община Враца за мандат 2015 - 2019 г.

Анастас Попдимитров
Възпитаник на Театралната академия "Кръстьо Сарафов". Директор на Драматично-куклен театър - Враца от 1995 г. Между 1999 и 2003 г. е заместник-кмет на Враца. От 2010 г. е председател на Българската асоциация на работодателите в областта на културата. Носител на отличия от национални и международни театрални фестивали. Общински съветник в 3 поредни мандата.

Валери Стаменов
Дипломиран инженер по радиоелектроника. Има следдипломна квалификация по "Специализирани системи за управление на пътна техника". 25 години работи в системата на МВР. Генерал от резерва, бивш директор на Областната дирекция на полицията във Враца - от 1997 до 2004 г. Заместник-председател на общинския съвет във Враца. Настоящ общински съветник.

Йорданка Манкова
Доктор на филологическите науки, етнолог и доцент. Един от авторите на "Енциклопедия на традиционната медицина" (издание на БАН). Създател на Етнографско-възрожденския комплекс "Св. Софроний Врачански" към РИМ - Враца и негов дългогодишен директор. Автор на десетки книги, над 100 научни публикации и повече от 150 научно-популярни статии.

д-р Георги Комитски
Известен и доказан специалист по ортопедия и травматология в страната. Началник на отделението по "Ортопедия и травматология" в МБАЛ "Христо Ботев". Два поредни мандата е председател на регионалната структура на Българския лекарски съюз във Враца. През 2011 г. е избран за общински съветник във Враца.

Марин Ботунски
Белетрист, общественик и журналист. Завършва българска филология в СУ "Св.Климент Охридски". Главен редактор на в. "Отечествен зов" (1975-1982 г.), издател на литературния алманах "Околчица". Автор на книги в областта на белетристиката и художествената критика и съставител на антологията "И певци песни за него пеят". Общински съветник в няколко мандата. Носител на "Наградата на Враца" за 2015 г.

Иванка Караиванова
Дипломиран юрист, завършва юридическия факултет на СУ "Св.Климент Охридски". В 4 последователни мандата е общински съветник във Враца - от 1991 до 2007 г., в два от тях председател и зам.-председател на Общинския съвет. Председател на настоятелството на Народно читалище "Развитие" във Враца.

Виктор Шонев
Ландшафтен архитект, творец и общественик. Висшето си образование получава във Висшия лесотехнически институт. Работи в Проектантска организация - Враца, а след това развива собствено проектантско бюро. Два мандата е общински съветник. Лектор е по градоустройство в Нов Български университет - София.

Николай Николов
Председател на Ученически Общински съвет - Враца в периода 2012-2015 г. Организатор и участник в младежки събития в регионален и национален мащаб. Инициатор на младежки проекти и събития. Ученик на годината в областта на обществената дейност. Организатор на Национална среща на детски и младежки парламенти във Враца. Студент по право в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Ива Спасова
Учител и общественик. Завършва Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград, специалност "Български език и литература и история". В момента преподава в СОУ "Васил Кънчов" - Враца. През 2015 г. е наградена от Министерството на образованието и науката с почетно отличие "Неофит Рилски".

Георги Митев
Инициатор на младежки прояви във Враца и региона с обществена значимост - чествания, благотворителни кампании, културни прояви. Участва в ученически театрални постановки и спектакли, за което е награждаван. Най-престижното му отличие е призът за актьорско майсторство в Х Международен фестивал на младежкото сценично изкуство "Бургаски изгреви". Определен е за "Ученик на годината" в областта на изкуствата през 2014 г.

Димитър Панов
Завършва Българската държавна консерватория. Специализира диригентско-композиторския клас на проф. Влади Симеонов. От 1993 г. е директор на Държавна филхармония - Враца. Обявен за личност на 2000 г. Носител на званието "Почетен гражданин на Враца".

Милена Миковска
Юрист, завършва "Право" във Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий". От 2002 г. работи като адвокат. Член е на Врачанската адвокатска колегия. На местните изборите 2007 г. е избрана за общински съветник.

Ивайло Младенов
Български лекоатлет, европейски шампион на дълъг скок от първенството на Стария континент в Хелзинки, Финландия през 1994 г. В кариерата си има и две трети места от световни надпревари - младежки шампионат през 1992 г. в Сеул, Южна Корея и от военни игри в Рим, Италия от 1995 г. В момента е кондиционен треньор във футболния "Ботев" (Враца) и наставник на сина си Ивайло Петков, който върви по стъпките на своя баща в леката атлетика.

д-р Емилиян Кюркчийски
Хирург, началник на детско хирургично отделение във врачанската болница. От септември 2013 г. е избран за член на съвета на директорите на МБАЛ "Христо Ботев". Избран за общински съветник през 2011 г. Един от най-добрите детски хирурзи не само в региона, но и в България.

Тони Петров
Строителен инженер, завършва "Хидротехническо стройтелство" в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи в строителна фирма "СП-90" - Враца. През 2010 - 2011 г. е избран за секретар на "Ротари клуб" - Враца, а в мандата 2014 - 2015 г. е негов президент.

Емилия Бонева
Завършва "Начална педагогика" в Югозападен университет "Неофит Рилски" - Благоевград. Придобива втора професионално-квалификационна степен. Главен учител е в СОУ "Отец Паисий" - Враца. Областен координатор на Синдиката на българските учители във Враца, член е на националното изпълнително бюро на СБУ. Носител на наградата "Учител на годината".

Кирил Петков
Инженер-химик. Завършва висшето си образование във ВХТИ - София. Доктор на техническите науки, ст.н.с. ІІ степен в областта на неорганичните технологии. Бивш директор на "Химко" (Враца) - заема ръководния пост в три управленски мандата. Мениджър от световна величина в химическата промишленост. 

 

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM