Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"МЛАДИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ
В ПОЛЗА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО"

На 10.12.2012 г. ученици от СОУ "Васил Кънчов", обучаващи се в профил "Технологичен - Предприемачество и бизнес" по учебните програми на Джуниър Ачийвмънт, участваха в среща-представяне на тема "Младите и знаещите в полза на предприемачеството". Срещата се проведе в новооткрития Областен информационен център - Враца и присъстваха министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, министърът на околната среда и водите Нона Караджова, инж. Николай Иванов - кмет на Община Враца, Пепа Владимирова - Областен управител на област Враца.

Поканените участници от училището бяха Майкъл Петров, Мария Иванова и Цветомил Иванов от Х Б клас, Цветан Миньовски от ХI А клас и Владимир Цветанов от ХII А клас. Те бяха избрани от проведения в училището Иновационен лагер и се включиха в инициативата "експериментален инкубатор за предприемачи".
Учениците представиха своите иновативни идеи за бизнес на територията на град Враца.
Министър Томислав Дончев беше впечатлен от презентираната от младите предприемачи идея за създаване на спортен център в района на Враца, който ще предлага възможност за активна дейност в сферата на всички спортове на едно място, но ще включва възможности за провеждане и на големи културни мероприятия. Центърът ще е достъпен за хора в неравностойно положение и с възможност за построяване на специални съоръжения за лесно придвижване. Спортният център би предоставил нови работни места, от които градът ни има нужда.
Учениците получиха ценни съвети как могат като предприемачи да получат средства от Европейски фондове при реализиране на подобни проекти и какъв път трябва да изминат, за да стане една идея реалност. Срещата завърши с пожелание към бъдещите предприемачи - да реализират своя проект и да вярват, че няма невъзможни неща пред младите и знаещи хора.

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM