Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

УПРАВИТЕЛЯТ НА ФОНД
"НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ"
Е АРЕСТУВАН ЗА УБИЙСТВО

Управителят на фонд "Научни изследвания" Николай Христов е арестуван за убийство. Информацията бе официално потвърдена от МВР, след като циркулира из научните среди от вчера. Инцидентът е станал на 14 юли на столичната ул. "Цанко Церковски". Убит е 55-годишен мъж, име и място не се съобщават. Сигналът е бил получен към 18.40. Христов е бил задържан на място, повдигнато му е обнинение по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство. Наказанието е лишаване от свобода за срок от 10 до 20 г. Първоначално на Христов е била наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа, която е била изменена на 17 юли с определение на Софийски градски съд на постоянна.
Вчера не стана ясно защо за инцидента се съобщава с 9 дни закъснение. Преди 9 дни МВР съобщи, че полицай отишъл на гости на свой приятел към 23 ч. на 13 юли. Разпивката им продължила до 18 ч. на другия ден. Към компанията се присъединила и една жена. Избухнал скандал, в който полицаят взел личното си оръжие и се прострелял в главата, съобщи тогава МВР. Сега става ясно, че Христов е арестуван за умишлено убийство на полицая.
Първата информация за ареста на Христов се появи още във вторник, след като из научните среди се понесоха слухове за участие на Христов в инцидент с оръжие. Арестът на Христов идва на фона на провал на предвидената за тази година конкурсна сесия на фонд "Научни изследвания", по която трябваше да се разпределят 7,9 млн. лв. финансиране за фундаментални изследвания. Конкурсът трябваше да се обяви преди 2 дни. Министерство на образованието не е било информирано за ареста, научи "Сега" от източници.

в. "Сега".


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM