Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ ВРЪЧИ ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ
НА ЕПАРХИЙСКИЯ ХОР

Врачанският кмет Николай Иванов връчи почетен плакет на представителния епархийски хор "Св. Софроний Врачански". Плакетът е по повод спечелените от хора две престижни отличия от два музикални фестивала в гр. Магдебург, Германия. Двата музикални форума са Европейските хорови игри`2015 и Грант При на нациите`2015. Хорът спечели сребърен медал в раздела "смесени хорове" на Грант При на нациите и бронзово отличие в раздел "музика сакра" в Европейските хорови игри. Почетният плакет бе приет от диригента на хора траянополския епископ Киприян. От свое име и от името на врачани кметът Николай Иванов благодари за достойното представяне. И подчерта, че този успех заслужава огромни адмирации. Епископ Киприян също благодари за признанието и за подкрепата, която Община Враца оказва на представителния епархийски хор.

Гостите разказаха, че в Грант При на нациите`2015 са взели участие над 100 хорови състава и над 3 600 изпълнители от цял свят. Сред участниците са били представители на САЩ, Южна Африка, Канада, Австралия, Нигерия, Мароко, Турция, Русия и страните от Европейски съюз. В Европейските хорови игри са се състезавали над 60 хора. Спечелената бронзова диплома дава право хорът на врачанска епархия догодина да участва в Шампионската лига на хоровете, която ще се проведе през юли в Сочи. Отличието записва епархийския хор в Световната хорова лига.

Даниела Хитова

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM