Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НОВ ЛОСИОН ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ГЪБИЧКИ
ПО КОЖАТА НА ТЯЛОТО

Лосионът, който се се приготвя, съдържа салицил, бензоена киселина, тимол, йод на кристали и спирт. Салицилът преустановява развитието на гъбичките и действа противосърбежно. Бензоената киселина е слаб антисептичен и противосърбежен агент. Тимолът упражнява силно противогъбично и антимикробно действие. Кристалният йод унищожава голям брой болестни микроорганизми, в това число и гъбички. Спиртът е носителят, в който цитираните субстанции се разтварят. Течността се нанася чрез тампониране с марлен тампон сутрин и вечер. Кожата се обелва и се получава нова такава. Последната не е защитена от гъбични спори. Ето защо местата, в които е имало гъбички се профилактират с лосиона поне един път седмично. Лосионът може да се комбинира с клотримазол или екзодерил. Това обикновено става при задълбочена гъбична патология. Двата препарата без приготвящия се лосион са безпомощни. Препоръчвам лосиона с един от двата готови мехлема да се прилагат в продължение на 15 дни. Петнадесет дни се прави почивка и курсът на лечение отново се повтаря. Ако при прилагането на лосиона обелената кожа има тенденция към образуване на раничка, приложението на течността се редуцира един път дневно - обикновено вечер.
Препоръчвам кожата да се мие само с бебешки сапун. Да не се прилагат никакви шампоани, включително и противогъбични. След баня тялото много хубаво да се подсушава. Дрехите да бъдат памучни, включително и бельото.
Лосионът се съхранява при стайна температура, далече от отоплителни уреди.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен
магистър-фармацевт.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM