Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ СЕ ВКЛЮЧИ В УКРАСЯВАНЕ НА СПИРКИ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ВЪВ ВРАЦА

Кметът на Враца инж. Николай Иванов лично се включи в промяната на визията на една от спирките на градския транспорт. Той хвана четката и помогна при оформянето на картината на спирката, която се намира на кръстовището на бул. "Демокрация" и ул. "Екзарх Йосиф". Преобразяването на спирките е в рамките третия фестивал на улично изкуство "Refresh Vratsa", организиран от Община Враца. По време на тазгодишното издание с рисунки изцяло се обновяват пет спирки на обществения транспорт. Сред избраните места са двете спирки на площад "Суми", на площад "Св. Софроний Врачански" и при магазин "Лидл" до надлеза при КАТ.
Темата, която вдъхновява художниците, тази година е светлината.

На спирките вече се появиха образите на Айнщайн, Паисий Хилендарски и Никола Тесла, а също северното сияние, кадър от филма "Аз пея под дъжда" и рисунка с мотото "Спаси земята".

"Дълго коментирахме каква да е темата тази година и кои да са местата, които ще бъдат обновявани. Фактът, че спирките, които украсихме с рисунки миналата година останаха в същия вид досега, ни накара да продължим в тази посока. Искам да благодаря на врачани, че опазиха всички обновени спирки. Благодаря и на вас, художници, за красотата, която внасяте в ежедневието ни" - каза кметът инж. Николай Иванов по време на обиколката си на местата, където се рисува днес. И тази година в уличния фест се включиха майстори на рисуването със спрей, които са вече добре познати на врачани от предишните два фестивала - Дамян Бумбалов, Жечо Попов, Гълъбин Христов, Румен Димитров, Ганчо Ганчев и врачанинът Явор Венчев. Всички рисунки трябва да бъдат завършени до края на днешния ден.

Даниела Хитова


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM