Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ШЕФЪТ НА ЕК НАМЕКНА
ЗА ГРЪЦКО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОЗОНАТА

Ние можем да работим в името на спокойствието и да уважаваме мнението на всички страни в диалога между Гърция и нас, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на пресконференция в Брюксел.
"Няма победители и победени в тази игра. Добрата воля беше загърбена", каза още лидерът на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз. "В Еврозоната има 19 демокрации, а не 18 и още една", допълни той по повод евентуалното излизане на Гърция от съюза, използващи общата валута. "Трябва да постигнем почтена сделка, каза още той. "Ние не заслужаваме тази критика, когато се опитваме да постигнем споразумение", допълни Юнкер. Той подчерта, че иска страната иска да остане в съюза на страните, използващи общата валута.
Много държави от ЕС платиха висока цена за солидарността с Гърция", каза още той. "Гърция много често отлагаше предаването на своите предложения и това бе правено съзнателно. Атина често използваше процедурни прийоми и поставяше технически въпроси, а не въпроси по същество. Няма предложение за съкращаване на пенсиите в нашите искания", каза той. Юнкер подчерта, че има искания от страна на международните кредитори за съкращаване на разходите в бюджета, но те не засягат пенсиите.
"Излизането на представителите на правителството на Алексис Ципрас от преговорите много ме натъжи", допълни Юнкер по повод напускането на гръцката делегация на преговорите. "Това бе неприятна изненада, това бе направено в най-лошия момент. Очаквахме да обсъдим мерките, които биха позволили на Гърция да получи новия пакет от финансова помощ, която да позволи на страна да си поеме дъх", поясни бившият премиер на Люксембург. Бях изненадан от проявите на егоизма, показа от представители на Атина, коментира Юнкер.
"Това не е краят на процеса, но времето става по-ограничено", каза още Юнкер. "Това не е въпрос на гордост, не е сега времето да си разменяме обвинения", допълни той. Председателят на ЕК призова да се постигне споразумение. "Гърция е член на европейското семейство и искам тя да остане с нас", категоричен бе Юнкер. "Аз обаче не мога да направя нищо, ако гърците решат да излязат", поясни той.
"Гърците не трябва да се самоубиват, защото се страхуват от смъртта", каза шефът на ЕК. "Аз много харесвам този народ", заяви той. "Нашите предложения не са глупав пакет от ограничения", заяви Юнкер, като заяви, че някои от мерките са болезнени.

Novini.bg


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM