Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

50 ГОДИНИ ОТ ОТКРИВАНЕТО
НА МОГИЛАНСКАТА МОГИЛА

На 22 юни 2015 г. осмокласници от историческата паралелка на СОУ "Христо Ботев" в град Враца с преподавател г-жа Малина Тодорова, в стила на древногръцкото театрално изкуство представиха програма посветена на 50 годишнината от проучването на Могиланската могила във Враца и откриването на богатите гробни дарове положени в нея.

Възстановката беше поредна проява от Програмата за патриотично възпитание. Под вещото ръководство на археолога доц. д-р Нарцис Торбов учениците се превъплътиха в антични актьори. Те представиха богата информация за златният венец на тракийската принцеса, наколенника и златните обици, както и за всички скъпоценности, открити преди 50 години в центъра на Враца.
На 26 юни, предстои заключителното събитие по Патриотичната програма, което ще включва изложба и презентация на осъществените дейности, представяне на филма "Ботев. От Голгота към свобода" и връчване на грамотите за завършен курс на обучение на ръководителите и участниците в Програмата за патриотично възпитание за 2015г.

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM