Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДО ДНИ ЗАПОЧВА РЕМОНТА НА БИВШЕТО УЧИЛИЩЕ "МИТРОПОЛИТ КОНСТАНТИН"

Започна строителството на двата параклиса - в с. Оходен и във врачанския квартал Кулата. Това съобщи кметът инж. Николай Иванов. Той направи кратък преглед на изпълнението на строителната програма до момента и местата, където се работи сега. Започнаха строителните дейности по подмяната на дограмата в читалище "Развитие", където се работи по проект "Красива България". Извършват се вертикални планировки в жк "Дъбника" при блоковете "Орбита" 3, 4, 5, 6 и 7. Там ще бъдат подменени тротоарните настилки. Правят се нови слънцезащитни козирки на ОДЗ "Зора" в жк "Дъбника" и на павилионите, намиращи се на пазара в квартала. Започна и дългоочаквания и необходим ремонт на емблематичната сграда "Старата къща", намираща се на ул. "Търговска". До броени дни ще бъде сключен договор и ще започне цялостната реконструкция на бившето училище "Митрополит Константин". "В крайна сметка обжалването на избора на изпълнител по този проект приключи без обжалващият да внесе таксата за образуването на дело във Върховния административен съд, но загубихме повече от месец и половина" - коментира кметът на Враца. Предстои сключване на договор за старт на санирането и на сградата на СОУ "Васил Кънчов".
Приключи ремонтът на Куртпашовата кула, подновени са покривите на две от къщите в Етнографско-възрожденския компелкс и са направени текущи ремонти на настилките по пешеходната зона във Враца - от площад "Христо Ботев" до площад "Суми". Доставени и монтирани са нови пейки от площад "Христо Ботев" до жп гарата. Облагородени са междублокови пространства в жк "Дъбника", до блок 13, до магазин "Билла" и при "Дановата къща". По сигнал на общинския съвет, бе възстановен пешеходният преход през жп линията между квартал "Металург" и централна градска част. Освежени са билбордовете на входно-изходните магистрали на града. "Направен бе един много важен ремонт на Общинския социален комплекс на ул. "Козлодуйски бряг" 7, където бе извършена хидроизолация на покрива и вътрешен ремонт на сградата. Там вече имаме съвсем различни и нови условия на работа на спортните клубове" - поясни инж. Николай Иванов. Приключи и частичният ремонт на градската концертна зала, където бяха обновени седалките и бе поставено ново осветление. Основен ремонт на тази зала и цялостната подмяна на отоплителната инсталация на сградата на Общината ще бъде извършен по Оперативна програма "Региони в растеж". По тази програма на всички публични сгради ще бъдат приложени мерки за енергийна ефективност, припомни кметът.
Относно основния ремонт на улиците - отворени са цените на участниците в процедурата за избор на изпълнител и заради голямата разлика в офертите се изискват допълнителни обосновки на цените на част от фирмите. Те ще бъдат представени до 18 юни и на 19 юни ще бъде избран изпълнителят на уличните ремонти. Все още не е насрочено дело в КЗК за избора на изпълнител на ремонтите на общинска пътна мрежа. Причината е аналогична като тази с училището "Митрополит Константин". "Там изборът е по най-ниска цена, но въпреки това има обжалване от един от участниците. Очакваме и по този въпрос развитие, за да стартираме ремонтите по междуселищните пътища" - каза инж. Николай Иванов.
.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM