Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ХЕПАТИТ ВЪВ ВРАЦА

"Община Враца подкрепя кампанията на Фондация "Христо Гешов" за безплатно скринингово изследване за хепатит В и С. За нашия град безплатните прегледи за хепатит В и С на граждани ще се състоят на 23 юни от 8 до 18 часа" - това обяви кметът инж. Николай Иванов. На "жълтата" акция ще бъде даден старт в Центъра за психично здраве в 8 часа, а екипът на организацията ще консултира и изследва напълно безплатно до 12 часа. От 14 до 18 ч. мобилните екипи ще се позиционират в централната градска част на града, зад паметника на Христо Ботев, в градинката до църквата "Св. Николай".
Всеки от гражданите, който желае да се изследва напълно безплатно за хепатит В и С може да го направи на посочени места и време, без да е необходимо предварително записване. Изследванията не се влияят от консумация на храна и напитки.
Община Враца е една от общините, застанали зад каузата, която има за цел да изследва максимален брой хора напълно безплатно за хепатит. В кампанията се включиха също градовете Стара Загора, Бургас, Луковит, Плевен, Габрово и още много други населени места.
Кампанията е подкрепена от родни знаменистости като Йорданка Христова, Мариана Попова, Орлин Горанов, Силвия Кацарова, Теди Кацарова, БТР, СИГНАЛ, Стефка Берова и много други певци, актьори и журналисти.
Христо Гешов е носител на "тихият убиец", с усложнение цироза на черния дроб. За втора поредна година е избран за лице на национална кампания "Хепатитът до мен".
Над 800 000 са болните от хепатит в страната ни, сочат не официални статистики на различни неправителствени организации. Голяма част от носителите на вируса разбират прекалено късно за болестта си, в период в който има развита цироза или рак на черният дроб.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM