Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПЪРВА КОПКА НА ПАРАКЛИС
В КВАРТАЛ КУЛАТА

Кметът на Враца инж. Николай Иванов направи първа копка на параклис, който ще бъде изграден в квартал Кулата. За свой храм хората от това населено място мечтаят отдавна. Сега желанието им срещна подкрепата на Община Враца и на големия местен дарител Славейко Спиридонов.

"Полагането на начало на изграждането на православен храм във всяко населено място е изключителен празник. Всеки квартал има нужда от много неща, но когато имаме и място, където да потърсим подкрепа в тежки дни или заедно да споделим радостта си, особено на големи празници, животът става по-пълен. Радвам се, че слагаме това начало и се надявам съвсем скоро заедно да можем да изпитаме и празничното настроение от влизането в храма, и да се смирим пред Бога. Благодаря на всички, които имат заслуга за днешния ден, но нека се чуе ясно, че това, което направи г-н Славейко Спиридонов, заслужава голямо човешко признание. Благодаря за готовността на г-н Топалски и неговите строители да се ангажират с тази важна задача и се надявам съвсем скоро да видим плодовете на техния труд" - каза в словото си по време на церемонията кметът инж. Николай Иванов. Сред официалните гости бе и зам.-кметът по устройство на територията инж. Николай Йорданов.

Новият параклис в центъра на квартала ще носи името "Рождество Богородично", ще е с големина 45 квадратни метра. Парцелът, в който ще бъде построен, е дарен от Славейко Спиридонов. Част от средствата за изграждането му са предвидени в капиталовата програма на Общината, а останалите ще бъдат от дарения. Избран е и строителят на обекта - врачанската фирма "ОПАЛ - 94". Строителните дейности са на стойност над 65 000 лева.

Водосвет за здравето на всички жители на квартала и гости отслужи врачанският свещеник Николай Костадинов. Сборна група от местното читалище поздрави с песни присъстващите.

Даниела Хитова.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM