Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВЪЗРОЖДЕНСКИ ПЕСНИ ЗВУЧАХА
В ПЕЩЕРАТА "ЛЕДЕНИКА"

За първи път в пещерата "Леденика" във Врачанския Балкан прозвучаха възрожденски песни. Те бяха част от традиционния годишен концерт на камерен състав "Враца" към врачанската симфониета, който се провежда в концерната зала на пещерата.

Да чуят невероятното изпълнение се събраха над 200 врачани, гости от страната и чуждестранни делегации. Събитието бе уважено от кмета на Враца инж. Николай Иванов, зам.-кметът инж. Красимира Георгиева и зам.-областният управител Ирина Иванова.
Концертът в пещерата "Леденика" влиза в културния календар на Ботевите дни. Сред чудните фигури, изваяни от природата, звучаха творби на Моцарт, Бах, Шуберт, Хенри Пърсел. Възрожденските песни "Хубава си, моя горо" и химнът на панагюрските възстаници бяха в изпълнение на средношколския хор при СОУ "Отец Паисий". Гостите се насладиха и на аранжимент на песента по Ботевото стихотворение "Пристанала".

След завършването на концерта за зрителите имаше изненада - лазерно шоу, което се прави за първи път в пещерата и е част от бъдещия подземен атракцион.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM