Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ЗАПАЛИХА СВЕТЛИНИТЕ
НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА

      
      

Началото на коледните празници във Враца бе сложено с многоцветна заря. Тя изгря в небето над града след тържественото запалване на лампичките на коледната елха. В украсяването на десетметровия жив сребрист смърч, намиращ се в центъра на Враца, срещу училище "Козма Тричков", бяха вложени над 6000 цветни лампички, 600 метра светлинни транспаранти, 180 електрически крушки и блицове и над 50 подаръка. Откриването на коледните празници се превърна в истински празник с участието на децата от театър "Пионер" и малчуганите от ЦДГ "Европейчета". До коледната елха те "извикаха" приказните герои Червената шапчица, вълкът, седемте козлета, трите прасенца. Разбира се най-желаните гости бяха Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха лакомства на врачанчетата от всички детските градини. "Радвам се, че отново сме заедно в навечерието на коледните празници. Отново отваряме сърцата си за обикновените човешки радости. На всички желая светли, весели и запомнящи се коледни и новогодишни празници. И нека следващата година е най-хубавата в нашия живот!" - пожела кметът на Враца инж. Николай Иванов.
В същия ден и час коледна елха грейна и в жк "Дъбника". В тържеството в най-големия жилищен комплекс на Враца участваха момчета и момичета от детските градини "Зора", "Радост", "Знаме на мира", "Звънче", "Детска вселена" и "Щастливо детство".

Даниела Хитова
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM