Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЧАНСКА АКТРИСА С "АСКЕЕР"

Актрисата от врачанския театър Жана Рашева получи "Аскеер" за поддържаща женска роля за участието си в спектакъла "Къщата на гнева" от Фернандо Лорка, продукция на театър "Възраждане". Творбата беше отличена и за представление №1 - това се случи на 24 май по време на 25-ата церемония по връчване на най-престижните театрални награди.
Два дни по-рано Жана Рашева получи за същото представление и първа награда за женска роля на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца. С награда си тръгна и режисьорката Дияна Добрева, както и Николина Янчева - с втора награда за женска роля.
"Не мога да повярвам, че това се случва, още треперя от вълнение… По-важното е не моята награда, а фактът, че във Враца оцениха като №1 представлението като дадоха първа награда за режисура на Дияна Добрева, а и още едно от момичетата, с които играем в "Къщата на гнева" беше отличено - Николина Янчева получи втора награда за женска роля", заяви Рашева след награждаването във Враца в петък.
За поредна година най-доброто в областта на театъра можеше да бъде видяно между 16 и 22 май града под Околчица.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM