Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНА ВРАЦА ПОЛУЧИ ЕВРОПЕЙСКИ ЕТИКЕТ ЗА ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ

Община Враца получи присъдения й европейски етикет за иновации и добро управение. Наградата получи кметът инж. Николай Иванов на официална церемония по време на годишната среща на местните власти в Югоизточна Европа, провела се в Пловдив. "Тази награда е едно голямо признание. На това звание Община Враца ще бъде носител 2 години. Отличието е изключителна отговорност и присъждането му е задължаващо за усилията на общински съвет и на общинска администрация да поддържаме това ниво на местно самоуправление, което получи тази висока оценка от независими експерти на Съвета на Европа. Само 18 от общо 265-те български общини са получили това признание. И за нас е чест, че сме сред тях, макар и за първи път. Но няколко годишните усилия на всички институции на местното самоуправление в града ни бяха оценени" - каза Николай Иванов.

Принципите, които трябва да се изпълняват в една Община, за да се получи този сертификат, са 12: Честно провеждане на изборите, представителност и гражданско участие, Върховенство на закона, Етично поведение, Отзивчивост, Иновации и отвореност за промени, Компетентност и капацитет, Стабилно финансово управление, Ефективност и ефикасност, Откритост и прозрачност, Човешки права, културно разнообразие и социално единство, Устойчивост и дългосрочна ориентация и Отчетност.

Европейският етикет се присъжда от Комисия с председател министърът на регионалното развитие и благоустройство и нейни членове - представители на Омбудсмана, на общините и областите, на националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Българска стопанска камара, Център за изследване на демокрацията, Българска национална телевизия и на академичните среди, която приема оценка, извършена от независими експерти на Съвета на Европа..


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM