Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КРИТИЧНА СИТУАЦИЯ В МЕЗДРА

. На 24 май бе обявено бедствено положение

По нареждане на Областния управител на Област Враца - Малина Николова и Кмета на Община Мездра - Николинка Кътовска в 20.30 ч. на 24.05.2015 г. е свикан Общински щаб за въвеждане в действие на Общинския План за защита при бедствия, поради разразилата се гръмотевична буря и силен пороен дъжд, предизвикали риск за населението.
Незабавно са уведомени органите на Пожарна безопасност и защита на населението, Областно управление на МВР и Областно пътно управление, благодарение на чиито действия са предприети мерки за справяне с критичната ситуация на територията на Община Мездра.
Временно бе затворен първокласен път Е 79 в участъка Мездра - Враца, поради заливането му от придошли силни повърхностни води. Движението бе преустановено за времето от 21,00 до 23,00 часа.
В участъка на Е 79 временно бе преустановено движението за разчистване на земни, дървесни маси и камъни от образувало се свлачище.
В 21.30 проблемът е отстранен от Областно пътно управление - Враца.
В село Боденец от придошлите води е паднала подпорна стена на жилищна сграда, частна собственост. Живеещите в сградата са изведени в техни роднини. Четвъртокласният път в селото е обезопасен и предстои отстраняване на земните маси.
На второкласен път II-16 между селата Ребърково и Люти брод се е образувало свлачище от огромни камъни и паднали дървета. В 01.00 ч. е освободено едното платно и пътят е проходим. Останалата част е обезопасена и предстои нейното разчистване.
В ниската част на град Мездра, в района на ул. "Ал. Стамболийски" и "Сънитекс" са наводнени приземните етажи на жилищни и обществени сгради.
Най-големият проблем, който се отстранява в рамките на 2-3 дни е възстановяването на баластровата призма на ж.п. линията Мездра - Руска Бяла. Преустановено е движението на влаковете в този участък. Използва се обходен маршрут през гара Мездра юг.
Ж.п. линията към страна Роман е наводнена, не е възможно по електрически начин да се подготвят маршрути за влаковете. Работи се само ръчно.
В 24,00 часа е обявено бедствено положение на територията на Община Мездра в сила от 24 май 2015 година до отпадане необходимостта от действието на заповедта.
Областният управител Малина Николова изказва благодарност на Кмета на Община Мездра - Николинка Кътовска, директора на Областно пътно управление - Враца - Ирена Димитрова, директора на Пожарна безопасност и защита на населението - Комисар Николай Димитров и директора на Областна дирекция на МВР - Иво Манчев за своевременните и адекватни действия при овладяване на кризисната ситуация.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM