Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НАГРАДИ ЗА НАЙ-ИЗЯВЕНИТЕ
СПОРТНИ ДЕЯТЕЛИ, СПОРТИСТИ И ТРЕНЬОРИ

На официална церемония в Ритуалната зала на община Враца Областният управител Малина Николова и нейните заместници - Ирина Иванова и Мирослав Комитски удостоиха с награди на най-изявените спортни деятели, спортисти и треньори на област Враца за 2014 година. Награждаването традиционно се организира от Областна администрация - Враца и е посветено на 17 май - Деня на българския спорт. Специални гости на събитието бяха г-н Цветан Антов - съветник на министъра на младежта и спорта, Росица Стаменова - главен експерт за Северозападния регион на Министерството на младежта и спорта, змс Емил Кръстев - Европейски шампион по кик бокс, общински съветници, представители на медиите и елитът на спорта във Враца.
Специална комисия към Областна администрация - Враца разгледа и обсъди номинациите и реши да награди 25 състезатели, треньори и деятели за особени спортни постижения и принос в развитието на спорта.
За своите 12 попадения с приз беше удостоен голмайсторът на Футболен клуб "Ботев 2013"- Криводол Александър Аврамов и треньорът му Румен Славков.
Наградени са мс Асен Асенов от Спортен клуб по муай - тай "Арис" - Враца, носител на златни медали от Световно и Европейско първенство, три пъти държавен шампион за мъже, категория до 60 кг и неговият треньор Ангел Иванов.
Най-малката участничка в церемонията бе 8-годишната Жанет Карагеоргиева, завоювала два бронзови медала от зонални турнири и седмо място в Националния турнир "Търновска царица". Неин треньор е мс Енчо Димитров.
За високи спортни постижения и принос в развитието на спорта бе награден Иван Лалев от "Златните момчета" на община Козлодуй, републикански шампион за юноши старша възраст и бронзов медалист от Световното първенство за кадети до 18 години, с треньор Георги Вачев.
С награди бяха удостоени златният медалист от Зоналния турнир и втори в квалификациите за Републиканско първенство - спортистът на община Хайредин - Марио Димитров и неговият треньор Румен Димитров; държавният шампион за девойки старша възраст в дисциплината хвърляне на копие Мария Тенджерска, от община Мизия и нейният треньор Красимир Тенджерски; националният състезател по лека атлетика - младежи до 23 години, поставил Национален рекорд на 3000 метра Митко Ценов и неговия треньор Йоло Николов.
Сред отличените бяха Републиканският шампион по джу джизцу - Дуо система, възрастова група до 14 години, златен медалист и носител на Националната купа по джу джицу - Никол Петкова от Централен полицейски карате клуб, Школа - гр. Бяла Слатина, с треньор Добромир Грамов; Пламен Петков от Атлетически клуб "Враца", с треньор змс Ивайло Младенов, както и Силвия Петкова, състезател по тенис на маса на спортен клуб "Искър" - Роман, с треньор Росен Цолов.
В категорията "Спортен деятел" на област Враца за 2014 г. награди получиха мс Катя Семкова, състезателят по борба и бронзов медалист от Световното първенство мс Николай Каменов и сребърният медалист от Световното първенство по борба за ветерани - майсторът на спорта Юлиян Георгиев.
За "Принос към развитието на спорта в област Враца" Областният управител Малина Николова връчи награда на кмета на Община Оряхово г-н Росен Добрев.
Заслужилият майстор на спорта Росица Стаменова бе удостоена с почетен приз за цялостен принос в развитието на спорта в област Враца.
Областният управител Малина Николова поздрави всички наградени за техните успехи и им пожела още спортни постижения.
"Съдбата обича смелите, а Вие сте безспорно доказателство, че само тези, които проявяват смелост да се състезават, успяват да спечелят" -каза в поздравлението си Областният управител Малина Николова.

Надя Гетова

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM