Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

В КРИВОДОЛ ПРЕДСТАВИХА КНИГИ
НА АРХЕОЛОГА БОГДАН НИКОЛОВ

Във връзка с 10-ата юбилейна Национална библиотечна седмица, Народно читалище "Никола Й.Вапцаров-1924" гр. Криводол представи новото издание на книгата "От Искър до Огоста" на археолога ст.н.с. Богдан Николов. Презентацията по темата направи Георги Ганецовски - главен уредник в отдел "Археология"към РИМ-Враца и автор на предговора в книгата. "Богдан Николов е известен археолог, историк и краевед, който е описал 151 населени места от Врачанския край. Уникалната книга вече има второ издание след 18 години, като инициатор на идеята е Клуб "История" към АЕЦ "Козлодуй". На кориците няма продажна цена, защото трудът на автора е безценен и дава много важни сведения не само за населените места като топография и събития, а и за хората и родовете, обитавали съответните местности, както и техните наименования, запазени или променени във времето", обяви Ганецовски.
Приветствие към участниците и гостите отправи народният представител от "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" Красимир Богданов и поздрави библиотеката в Криводол за изключително активната работа за популяризирането на културата, знанието и книжовността.
Вълнуващи спомени за своя баща разказа дъщерята на Богдан Николов. Представена беше и неиздаваната приживе на автора книга, посветена на топонимията на Врачанския край.
На срещата присъстваха ученици от клуба по краезнание към местното СОУ "Св. св. Кирил и Методий", председателят на Общински съвет Криводол Петър Комитски, библиотечни дейци от населените места в общината, учители, общественици


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM