Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

МИНИСТЪР ЛУКАРСКИ ВЪВ ВРАЦА
ПО ПОВОД ПЪРВАТА ПРОЦЕДУРА НА
ОП "ИНОВАЦИИ И КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТ"

Mинистърът на икономиката Божидар Лукарски се срещне с представители на бизнеса от Северозападна България. Поводът - отварянето на първата процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подобряване на производствения капацитет в МСП" по одобрената Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020.

Срещата, която премина при голям интерес от страна на малките и средни предприятия от региона, бе организирана в сътрудничество с Областен информационен център Враца.

Експерти от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" представиха процедурата. За първи път по ОП "Иновации и конкурентоспособност" фирмите от Северозападния регион ще получават допълнителни 5 точки, а ако фирмата кандидатства за първи път - ще получи допълнително още 5 точки.

Целта на процедура "Подобряване на производствения капацитет в МСП" е предоставяне на инвестиционна подкрепа на българските малки и средни предприятия (МСП) с цел подобряване на производствените процеси, повишаване на производствения капацитет и засилване на експортния потенциал на предприятията. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 150 000 000 евро. Минималният и максималният размер на проектите по процедурата, в зависимост от категорията предприятия, са както следва: за микро предприятия - между 100 000 и 500 000 лв., за малки - между 200 000 и 750 000 лв., за средни - между 300 000 и 1 000 000 лв.

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM