Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми съграждани,
По идея на Организацията на обединените нации седмицата от 4 до 10 май 2015 г. е посветена на безопасността на децата.
Третата глобална седмица за пътна безопасност ще протече под мотото "Децата и безопасността на движението по пътищата ".
Целта на тази седмица е да се даде допълнителен тласък за постигане целите на Десетилетието за активни действия по безопасност на движението по пътищата 2011-2020 г., да бъдат спасени 5 000 000 човешки живота.
Идеята е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата, чрез конкретни действия.
Членовете на Общинска комисия по безопасност на движението по пътищата, заедно със своите партньори, търсим във ваше лице съмишленици за отстраняването на лошите навици в поведението на пътя, за създаване на навици за толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност и заедно да намалим грешките, които водят до нежелани последици по пътищата. Много искаме посланията на Третата глобална седмица за пътна безопасност да достигнат до обществото и да бъдат разбрани.
Във възпитателната работа по безопасност на движението нашата общественост има вече немалък опит, но все още недостатъчно внимание се отделя на индивидуалния подход. Често пъти той се оказва многократно по-ефективен, отколкото десетки добре организирани масови акции.
Увлечени в ежедневието си възрастните дават лош пример и правят грешки, забравяйки, че всеки един от нас е участник в пътното движение, като родител, пешеходец, водач или пътник. Всеки един от нас със своето поведение носи отговорност за сигурността на всички останали участници в движението.
Децата като участници в пътното движение са предимно пешеходци. Това налага даването на специална информация и съвети за тяхната безопасност. Децата трябва да пресичат на безопасни места като пешеходни пътеки тип "зебра" (със светофари), подлези, пешеходни надлези и мостове, пешеходни острови в пътното платно, или на място далеч от паркирани автомобили.
Затова се обръщаме към вас с надежда "Безопасността на движението" да се превърне в споделена отговорност. Да навлезе в ежедневието ви и да се превърне в неразделна част от вашето поведение. Да не забравяте, че вие сте модел за поведение на най -малките - нашите деца.

инж. Николай Иванов,
кмет на община Враца

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM