Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


Ивайло Лилов:

ПРИ ГЕРБ БЪЛГАРИЯ ДОСТИГНА СОЦИАЛНОТО ДЪНО

"По време на управлението на ГЕРБ България достигна социалното дъно. Мерките, които управляващите предприемат, са крайно недостатъчни за справяне със социалните и с демографски проблеми на обществото ни. Непрекъснато ни лъжат и дават празни обещания. Обещания, които не изпълняват, защото за тях младите българи са просто част от пейзажа". Това каза секретарят на младежкото обединение в БСП Ивайло Лилов, след като млади социалисти депозираха предложенията си за социален и демографски подем в деловодството на Президентството на Република България. Предложенията са свързани с подпомагането на млади семейства и деца, чрез пренасочване на пари от раздутата администрация на Министерски съвет и на Президентството.
Ивайло Лилов обясни, че президентът Плевнелиев може да се откаже от предвиденото 50 % увеличение на парите за администрацията му и със средствата да се помогне на младите семейства и на децата, родени през 2013г. "Искрено се надяваме, че президентът Плевнелиев ще има куража и мъжеството да подкрепи тази позиция и ще се откаже от над 2 милиона лева, предвидени за раздуване на администрацията му", заяви Лилов. По думите му това напълно съвпада с тезите на президента Плевнелиев, че демографското развитие на нацията ни е четвъртият стълб в националната сигурност на държавата.
Секретарят на МО в БСП разкри, че двата милиона лева, предвидени за администрацията на президента, бледнеят пред сумата от 7.5 милиона лева, която се отпуска за раздуване на администрацията на Министерски съвет. По думите на Лилов с тези общо близо 10 милиона лева могат да се подпомогнат не само младите семейства и новородените, но и младежите в неравностойно положение и трайно безработните млади хора. "Да не забравяме, че младежката безработица в България надхвърля 30% по официални данни", напомни още Ивайло Лилов и отбеляза, че неофициално цифрите достигат дори и до 50%.
"Младите българи напускат страната, обезлюдяват се цели населени места, заради което всяка година България губи по една средно голяма община", каза Лилов. Младите социалисти са внесли своите предложения преди първото четене на "Бюджет 2013", но аргументът на управляващите от ГЕРБ е бил: "Пари няма".
"През всяка година от управлението на ГЕРБ в България се раждат с 5000 българчета по-малко. Необходими са спешни мерки за подпомагане на младите семейства и децата на България, а не раздуване на щата на МС и Президентството", заяви зам.-председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова.
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM