Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНАТА ПРИКАНВА ВРАЧАНИ
ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В ПРОЛЕТНОТО ПОЧИСТВАНЕ

Община Враца и тази година приканва врачани и жителите на общината да се включат активно в пролетното почистване. Почистването ще бъде на 16 май, като началото е в 9.30 ч. "В различни точки на града ще бъдат организирани над 20 пункта за раздаването на чували и ръкавици, които всички желаещи да се включат в кампанията, могат да получат безплатно. На сайта на общината ще бъдат публикувани местата, които, според Община Враца, имат нужда от почистване. Гражданите могат да организират и почистване на други замърсени терени, стига преди това да ги заявят в Община Враца, за да може да се организира извозването на събраната смет" - каза кметът инж. Николай Иванов. Сметта от почистването на междублоковите пространства трябва да се събира до контейнерите за битови отпадъци. За най-иницативните са предвидени награди. Трудът им ще бъде възнаграден и с безплатно облагородяване на района от Общината.
В същия ден, 16 май, гражданите ще могат да изхвърлят и своето излязло от употреба електронно и електрическо оборудване, както и негодни за употреба батерии и акумулатори. Те трябва да се поставят до цветните контейнери за боклук, откъдето ще бъдат извозвани от фирмата "Грийнтех", с която Община Враца има сключен договор. На тази дата ще е отворена и базата на "Ровотелстил" на ул. "Хр. Смирненски" № 7 във Враца за приемане на същото оборудване.
Категорично се забранява рязането на дървета без предварително получено разрешение от Общината.
Телефоните, на които гражданите могат да се обаждат, за да поискат извозване на големи количества събрани отпадъци са 092/62-30-00, 092/62-22-61 и 0882/21-76-22.

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM