Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВЕЛИКИЯТ УКРОТИТЕЛ.
АВТОГЕНОЦИДИРАНЕ

Не бъдете идиоти - ако следващият шеф на БНБ не пее македонски песни, това ще означава ли, че ще се грижи по-добре за банковата система?
Разбира се, дразнещо е гуверньорът на централната банка да изглежда като един номинален нашенски пущ, разпускащ в някаква невзрачна механа. Нашите първенци са си такива, но поне да не ни го напомнят - главите им все врат от македонски песни. Да се дереш с "Назад, назад, моме Калино" е една дребна българска простотия, другото е важно - но за него няма измислена българска бесилка.
А и днешният свят си е такъв - инфантили управляват. Буш трябваше да го обесят 10 пъти с бесилката на Саддам Хюсеин заради измислената война в Ирак. Бил до тоалетната, влязъл обратно в Овалния кабинет, чул някаква реплика и казал: "Добре, да действаме!" И почнал войната. А генералите говорели за съвсем друго, но той не ги разбрал.
Днес гласовете на инфантилите са йерихонските тръби.
Ако Кунева, примерно, говори по-малко нелепости за правосъдната "реформа", това ще означава ли, че ще чуете бившия главен прокурор Филчев?
Четете Филчев.
От текста му в БГНЕС става ясно що за профани се навъртат около съдебната система. Излиза, че сегашния правосъден министър би трябвало изобщо да го допуснат да прекрачи в Съдебната палата най-рано след 40 години.
Затова - игнорирайте Филчев.
Вие себе си игнорирате, че с някой друг няма да го сторите.
Великите игноранти които пеят "Назад, назад, моме Калино".
Ако Бойко, примерно, нямаше магнолии, по-малко или повече щяха да го харесват цветарките социолози и политолози?
Трябва да се изследва съскането на тия змии, които внезапно заобичаха Бойко, чиито магнолии пък цъфтят най-прелестно. Трябва да се проникне в мътното съзнание на пепеляшките на късната досетливост.
С позора около несъстоялото се признаване на арменския геноцид за пореден път показахме, че любимата ни поза е на колене На колене пред всички.
Излишно бе да очакваме нещо от нашите папагали.
Вижте какво прави Путин: строи с Ердоган, обаче без колебание отива в Ереван. А ние в нашата врътливост сме в състояние дори един геноцид да разкрасим.
Не ги ли заболяват някои хора задниците от подобна врътливост?
Интересно до кого се е допитал Бойко - дали е говорил с любимата си Танте Меркел, която иначе го дундурка за щяло и нещяло?
Или се е задоволил със съвета на някой невтасал третокласен дипломат от американското посолство в София?
И какво му е казал оня? Ами: "Гледай какво прави Обама и прави същото, само не почернявай толкова."
Обаче Обама е един слабак: по-рано, когато му беше нужна арменската диаспора в САЩ, геноцидът си беше геноцид, сега стана друго.
Добре, че нашите папагали не гласуваха декларацията за геноцида срещу Цветанов, която написаха репресираните от комунизма.
Това е българският антикомунизъм, и той като комунизма ни: защитават геноцидирания Цветанов, а той е син на шофьора на Григор Шопов - това според номенклатурата на ДС минава за третия семенник на съответния шеф, на самия Цветанов също му е допирано, само дето е ниско окосен.
Той пък каза по повод арменския геноцид, че трябва да избягваме популизма и да гледаме в бъдещето.
Избиването на милион и половина души трябва да ни направи по-толерантни. А пък геноцидираният Цветанов трябва да ни изпълва с вселенска печал.
Добре, изпълнени сме.
Не трябваше изобщо да се обаждат за геноцида, за да не се злепоставят. По-добре да си бяха зашили устите. И в доста други случаи това е добър съвет за тях.
България отдавна е прочела декларация за арменския геноцид - чрез гениалния си поет Яворов.
Политическите папагали могат само да я размътят
Сметките са чисти. Арменците завинаги ще бъдат на колене пред Яворов - в други случаи това не им се удава. Затова, впрочем, са избити милион и половина.
И винаги ще се намери измежду тях един Торком, който да защити българската чест, когато българите се ослушват. По-рано това ще стане в дуел с Пиер Лоти, сега - сега на кого по-напред да обявиш дуел…
Доста глупаци се навързаха на яслата край Бойко, и той - понеже всички вече обичат Укротителя на змии - от време на време изтървава нещо недотам прилично. Може да е бил замаян от миризмата на магнолиите си, с които се беше снимал тия дни. "Има геноцид - рече той, - обаче Турция купува агнешкото ни, което Путин санкционира." (То да е само агнешкото, с медена водка да го поиш Императора.)
Бойко обича арменците - обаче от думите му излезе, че се случва един бартер: един милион и половина души срещу агнешко месо.
Месо срещу месо.
Само да не го излъжат турците: трябва да купят поне милион и половина агнета.
Ще ги чакаме, за тия неща Българското Време е безкрайно търпеливо.
Пак тия дни някъде се промъкна една фраза на Укротителя: смисълът й беше, че авторите на Арабската пролет не са били достатъчно прозорливи - ако ми е позволено да придам известен финес на фразата, да внеса в нея дъх на магнолия.
(Между другото. Защо всъщност Укротителя се снима с магнолии? Дали не иска по този начин да заличи вонята на ония, които съскаха срещу него, а сега го славословят без никаква мярка и приличие? На какво мирише един укротен подлец?)
Тъй или иначе, Бойко намеква за нещо много важно.
Когато след време се отбелязва геноцидът над целокупна Европа, може би някой ще се сети, че с организирането на кланицата Арабска пролет САЩ всъщност обявиха война на Европа. Последиците вече са очевидни. Защо обаче не ги видяха навреме трубадурите на арабската "свобода"?
Американците, да не им се надяваш, гениално изправиха Европа пред кръстоносния поход на пълчища от милиони, напълно оскотели хора. Няма сила, която да се справи с тях.
Правете оградата, изпратете армията да я пази и да се държи като на война, ако все още си спомня какво е това.
Не дрънкайте криви думи за арменския геноцид, никой не ви ги иска - опазете поне собствения си народ, доколкото сте в състояние.
За геноцид отпреди 100 години нещо може и да съчините криво-ляво - да видим обаче дали ви стиска, дали сте си вързали гащите за по-сериозни изпитания.
Ясно е, че с Историята можете да се държите както ви хрумне - но какво ще правите с пълчищата, въоръжени със смартфони и дива вяра?
Не слушайте фалшивите правозащитници и останалата паплач - слушайте страховете на собствения си народ.
Скоро вече ще заприличате на клетата Армения - такива са парадоксалните игри на Историята. Армения беше православният щит срещу ордите на неверниците. Сега България е определена за подобен щит на Европа пред новите орди. Турция ще ги всмуква до крайния предел и преди да избухне, ще ги пусне срещу нас.
И това ще е другият "Турски поток".
На кого ще се оплачете тогава - на Историята ли?
Че тя пет пари не дава за вас.
Соломон Паси сподели тия дни поредната си мечта: искал да имаме трети космонавт. Двамина пусна комунистическа България - не е лошо и евроатлантическа България да изстреля един левак. Такива са мечтанията на Паси: може би подсъзнателно той си се представя в ролята на този космонавт, възможно е да е схванал какво ни очаква и да ни намеква, че трябва да се спасяваме нанякъде. Само че 7 милиона космонавти дори държава с евроатлантически ценности няма да произведе лесно.
И ето я картинката отгоре, от Космоса, където ще се рее Пасито: безкрайните орди отвън, които се готвят да ни прегазят, а вътре - огньовете на циганските бунтове. Красива картина - Баталии преди пълния Разгром. Който построи истинската ограда, ще остане в Историята.
И така няма да има спасение - обаче нали все се хвалим с безумната фраза "Залудо работи, залудо не стой", тя е нашата конституция. Стройте оградата.
А пътьом се лигавете с геноцидите - с истинския, към който има гарнитура агнешко месо за износ; лигавете се с геноцидирания Цветанов, със състезателките по фигурно пързаляне в правосъдната "реформа" и пр.
Или пък направете коридор, напълно свободен - българския Шенген към Европа за ордите. Толкова сме патили от сметките на различни цивилизатори през вековете - и сега е време да помечтаем като идиоти.
А пък Първанов ни достави един красив пример за автогеноцид.
Отишъл да го интервюират в едно предаване и по някое време споменал, че трябва да му се извинят, понеже навремето го били клеветили за някакъв архар. Иска извинение, но преди да го получи, цъфва в предаването.
Пак добре, че не е бил заедно с архара. Те го клеветят - според него, а той тичка в студиото за някакъв безсмислен разговор. Така се автогеноцидират нашите първенци. Готови са да литнат като Юсеин Болт, само и само да си покажат сурата в някое предаване, от което иначе са обидени. Така си живеят с обидите и се автогеноцидират.
Важното е да покажат сурата си - а не да отстояват идеите си, което впрочем не се случва с автогеноцидиране. Това е геноцид със собствения си сурат.
Не остана място за Укротителя на змии - но за него следващия път.

Кеворк Кеворкян
В. Преса

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM