Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА Е ДОМАКИН НА НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО ГЕОГРАФИЯ И ИКОНОМИКА

От първи до 3 май във Враца се провежда ХI Национална олимпиада по география и икономика. Форумът е организиран със съдействието на кмета на Враца инж. Николай Иванов. "Да бъдем град-домакин на такава национална изява за нас е изключително удоволствие, отговорност и съпричастност към създаването на съвременни традиции и успешни практики в образованието.. Предстоящата олимпиада по география и икономика ще заеме мястото си като изява на младите ни таланти, които свързват личната си цел в живота със знания за света и за родината, с нейните ресурси, настояще, близки и далечни перспективи. Желая на всички успех, реализиране на знанията и радостни мигове след края на олимпиадата!" - каза инж. Николай Иванов в приветствието си към организаторите и участниците.
Сред официалните гости на празничната церемония по откриването бяха също областният управител Малина Николова, председателят на общинския съвет Борислав Стоев и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Галина Евденова.
За участие в националното състезание в града пристигнаха 96 ученици от всичките 28 области в България. Участниците са разделени в три състезателни групи - 7 клас, 8 - 10 клас и 11 - 12 клас. Знанията им ще бъдат оценявани от национална комисия, чийто председател е доц. д-р Александър Сарафов - преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Училището-домакин на олимпиадата е СОУ "Христо Ботев"- Враца. За доброто настроение на препълнената с участници и гости градска концертна зала ученици от същото училище изпълниха етюд с незабравимия урок по география, описан от Бранислав Нушич.


Даниела Хитова

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM