Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

РЕЦЕПТА НА Д-Р ГЕОРГИЕВА
ЗА ПОТЯЩИ СЕ РЪЦЕ

Потенето на ръцете обикновено говори за вегетативна слабост. Липсва баланс между двата дяла на вегетативната нервна система - симпатикус и парасимпатикус. Израз на това са не само ръцете, но и обилното изпотяване под мишниците, дори и в студено време. Повишената активност на симпатикуса е причина за това потене. Хората с такова оплакване са обикновено амбициозни и максималисти в своите искания. При тежки случаи, които са много рядко, от ръцете просто капе пот като вода. Д-р Георгиева успя да създаде прескрипция, която добре повлиява нормално потящите се ръце. Рецептата съдържа танин, уротропин, цинков окис и талк. Танинът свива порите, намалява потната секреция и умерено дезодорира. Уротропинът в киселата среда на потта отделя формалдехид, който действа дезинфекционно. Цинковият окис свива порите, подсушава, действа противовъзпалително и противосърбежно. Талкът поглъща потта и така подсушава. Четирите компонента така са подбрани, че осигуряват оптимален терапевтичен ефект.
Цитираният състав се приготвя. Нанася се чрез памучен тампон върху дланите. Пудрата се съхранява на сухо място. Необходимо е вегетативна стабилизация на организма. Вечер тялото се обтрива с изстискана кърпа, предварително намокрена със студена вода, до зачервяване. Сутрин се прави дихателна гимнастика. Вдишва се въздух през носа, задържа се за 15-20 секунди в гръдния кош и бавно се издишва отново през носа. Правят се няколко такива вдишвания. Възможно е от създадената хипервентилация да се получи световъртеж. При тежки случаи на вегетативен дисбаланс се включват медикаменти.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM