Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СВЕТОВНА НОЩ НА КНИГАТА, 2015

От 1995 г. насам с решение на ЮНЕСКО 23 април се отбелязва като Световен ден на книгата и авторското право. Световната нощ на книгата - "най-голямото масово подаряване на книги", е инициатива, насърчаваща четенето и начин любимите ни книги да достигнат до нови читатели.
Световната нощ на книгата за първи път е празнувана в Обединеното кралство и Ирландия през 2011 г. на 5 март. През 2012 г. празникът е преместен на 23 април, Международния ден на книгата и е отбелязан в САЩ и Германия. Световната нощ на книгата е с основна цел да се насърчат повече възрастни граждани да четат. Наименованието е прието по подобие на добре утвърдилия се и успешен детски празник на четенето в Обединеното кралство и Ирландия, наречен Световен ден на книгата. Така както денят е за децата, нощта е за възрастните, а и освен това нощта е времето, когато традиционно мислим за тържества. През 2015 Световната нощ на книгата ще бъде отбелязана за пети път .
Провокирана от тази световна инициатива Регионална библиотека "Христо Ботев" Враца се включва в Световната нощ на книгата'2015. На 23 април от 20:00 часа до 00:00 часа в залите на библиотеката може да размените книга. За целта донесете вашата книга и вземете друга в замяна.
Във фоайето на първия и втория етаж ще има изложби, пърформанси, място за размяна на книги, забавни игри с интересни награди, срещи с автори, музика, песни, поезия.
20:00 часа - "Криле в огъня" - Театрална група "ТЕМП" и балет "VIVA"
20:30 часа - Пърформанс"Вдъхновени от пролетта"
20:30 часа -Среща - разговор с младите творци на Враца: Димитър Цолов - Доктора, Читателски клуб "Между редовете" при Младежки дом, Литературен клуб "Ботевци" при СОУ "Христо Ботев" и Клуб по творческо писане при ЕГ "Йоан Екзарх" - град Враца.
21:00 часа - Фоайе втори етаж -Игра "От коя книга е филмът!?"
22:00 часа - Прожекция на Българският филм "Аве"
Обявените часове не са строго фиксирани. Можете да се включите в събитията по всяко време на вечерта.
Вземете със себе си книга, приятел, любим човек, децата и елате да се запознаем, да споделяме, да се забавляваме, да научим нещо ново.
Защото всичко се променя, когато четем.


 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM