Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ТАНЦЬОРИ И ПЕВЦИ ОТ ШЕСТ ДЪРЖАВИ ПРИСТИГАТ ВЪВ ВРАЦА

От 28 април до 1 май във Враца ще се проведе 10-тия Международен фолклорен фестивал "Врачанска пролет". По традиция негов организатор е Община Враца. "В четирите дни на фестивала в града ще пристигнат 480 участници от 16 фолклорни състава. Те са представители на шест държави - Украйна, Словакия, Албания, Черна гора, Сърбия и България. Танцьорите от гр. Тирана, Албания ще стъпят на врачанска сцена за първи път. Първо е и участието на кукери, които ще пристигнат от с. Стефаново, община Радомир " - анонсира днес кметът на Враца инж. Николай Иванов. Другите състави от България са от Варна, Дунавци - община Видин, Мездра, Клисура - община Самоков, Монтана, с. Стефаново - община Радомир и Враца. За втора година фестивалът е член на Международната организация на фолклорните фестивали.
Фестивалът ще започне с традиционното дефиле на участниците, които ще преминат по централната пешеходна зона на Враца. На 28 април в 17 ч. празничното шествие ще тръгне от книжарница "Нова галерия", по пешеходната зона, до площадката пред сградата на общинска администрация, където в 17.30 ч. е церемонията по откриването. (При дъждовно време официалното откриване ще е в Младежкия дом.) За 29 и 30 април са предвидени по два концерта. На 29 април от 11.30 ч. на фестивалната сцена пред Пощенската палата е концертът на съставите от Украйна и Словакия, а вечерта от 18 ч. в читалище "Развитие" е гала-концертът на съставите от България. На 30 април от 11 ч. на фестивалната сцена пред Пощенската палата ще се представят съставите от Албания, Сърбия и Черна гора, а вечерта от 18 ч. е гала концертът на всички състави от чужбина. В последния ден на фестивала в 10 ч. е предвидено дефиле на участниците, което ще тръгне от площад "Македония" до площад "Христо Ботев". След него, от 11 ч., на две сцени - пред Община Враца и пред Пощенската палата - ще има концерти на участниците във фестивала. "Всички концерти са безплатни за гражданите. Каня нашите съграждани да се насладят на красотата на народните танци и песни и майсторството на изпълнителите от България и чужбина!" - каза кметът на Враца.
 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM