Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ: ИЗБИРАМ ЦЯЛОСТНОТО ПРЕАСФАЛТИРАНЕ НА УЛИЦИ,
ВЪПРЕКИ РИСКА

"Ако отново ми се наложи да взема това решение - да инвестираме ли 7 милиона лева в основния ремонт на улици във Враца, дори при непълна 100-процентова готовност за това, отново щях да го взема. Защото друг път нямаше да получим този шанс. И както е видно - тази година към момента ние нямаме такава целева подкрепа, а градът безспорно има нужда от още инвестиции в асфалтиране" - така кметът инж. Николай Иванов отговори на журналистически въпрос относно ремонтни дейности, заради които се наложи разкопаването на новия асфалт на бул. "2 юни" пред сградата на ДКЦ 1.
Кметът припомни, че през миналата година бяха асфалтирани близо 4 километра улици във Враца. "Направихме го с ясното съзнание и риска, че тези трасета, по които беше преминал водният проект, не са в 100 % готовност за това цялостно преасфалтиране. Имахме обаче изключителната възможност да получим подкрепа за това преасфалтиране и в същото време градът се нуждаеше много от тези ремонти на основните ни булеварди и улици" - допълни инж. Иванов. Относно аварията на бул. "2 юни" - най-вероятно при допълнителните уплътнявания, за да няма пропадания на новия асфалт, е унищожен водопроводен кран. Предполага се, проблемът е станал от самото асфалтиране, макар все още да не е уточнено чия е вината. "Но дори и сега да се беше наложило да взема това решение, щях да го взема отново, защото при 4 км асфалт, че ще се наложи да се отстранят дефекти за около 30 - 40 кв м по тези трасета, смятам за оправдан риск. Всички ни дразни, че ще наложи да се разкопае там, но, повтарям, ако не бяхме се възползвали от тази възможност, която предлагаше Публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" нямаше да имаме и метър асфалт. И главните булеварди на града щяха да са в това отвратително състояние, в което бяха преди основните ремонти. Изключително неприятно е, че се наложи да се направи отстраняването на аварията на бул. "2 юни", но то е свързано и с пускането на водата в тази зона на града от една страна, и от друга - с изключването на стари водопроводи. А те могат до доведат до много по-тежки аварии по новоасфалтираните трасета" - допълни кметът на Враца. Той се ангажира, че и през тази година ще бъдат положени всички усилия, за да се осигурят средства за цялостно преасфалтиране на улици както в града, така и в селата от общината.
 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM