Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КОНСКА КУШИЯ СЪБРА
СТОТИЦИ ЗРИТЕЛИ КРАЙ С. ЧИРЕН

      
      
      
      

Стотици жители на различни населени места от Северозапада се събраха във врачанското село Чирен, където се проведе традиционната конска кушия. За конното състезание дойдоха участници от Кнежа, Вършец и селата Сталийска махала, Три кладенци, Малорад, Девене и Чирен, и от врачанския квартал Кулата. Гостите и участниците бяха поздравени от кмета на община Враца инж. Николай Иванов. "За мен е удоволствие да съм тук с вас на празника. Заслужавате адмирации за това, че поддържате тези изконни български традиции. На всички участници желая успех в състезанията, а на зрителите - добро настроение" - каза инж. Иванов. Приветствие поднесе и домакинът на надпреварата и кмет на селото Диан Дамянов.
По традиция всички коне първо бяха захранени с овес, жито и царевица, а на стопаните им бе поднесена пита. После всички се отправиха към местността "Растовете" край селото. Първото състезание бе надбягване с коне. В него се включиха 11 участника. Най-бърз бе конят Сънгай с ездач Сивчо Бориславов от с. Малорад. Втори в класирането бе конят Драм с ездач Тихомир Албенов от с. Малорад, а трети - кон Домини с ездач Страхил Страхилов от врачанския квартал Кулата. В надбягването с каруци призът грабна Тодор Милчев от с. Три кладенци с кон Ахил. В състезанието за теглене на товари най-силен се оказа конят Бойко на Александър Илиянов от с. Сталийска махала, който успя да издърпа 1 500 кг. В две състезания можеше да се включи и публиката - надбягване на 100 метра за младежи до 15 години и юноши над 15 години. В първата надпревара най-бърз бе 13-годишният Кристиян Илиев от с. Чирен, а във втората призовото място зае 21-годишният Цветан Митков от с. Борован. Грамотите и предметните награди бяха връчени от кметовете инж. Николай Иванов и Диан Дамянов.

Даниела Хитова 


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM