Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КЪМ ХИЛАРИ КЛИНТЪН: НЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ОСВОБОДИТЕЛИТЕ НА ЕВРОПА ОТ ФАШИЗМА

Сръбският режисьор Емир Костурица се възмути от изявлението на Хилъри Клинтън, която сравни Владимир Путин с Адолф Хитлер. По думите на режисьора, това изявление е равнозначно на твърдението, че маймуната е произлязла от човека. Та нали тъкмо Русия се пребори с фашизма и изгуби в битката над 20 милиона души (по официални данни), пише In Serbia.

Кустурица разкритикува сравнението на Хилъри, като заяви, че това съвсем не са просто думи хвърлени на вятъра. "Да наречеш Путин фашист, заради влизането в Украйна, а в същото време да струпваш войски в Румъния, Ирак, Косово и Метохия, Афганистан, Литва, Осетия - това не е просто така", - заяви Костурица пред сръбското издание Blic.
Той отбеляза, че действията на Путин са насочени само към защита на рускоезичното население от "бандеровците", наследници на украинските фашисти и "автори на Втората украинска революция". Режисьорът подчерта, че не американците са освободителите на Европа от фашизма, а обратното, като в тази борба са загинали над 20 милиона руснаци (според официалните данни) .
"Тези, които обвинявате, изгубиха 20 милиона души в борбата срещу Адолф Хитлер. Вие наричате наследника на тази традиция Хитлер, като по този начин снемате вината от истинските фашисти". Според думите на Кустурица, ако Владимир Путин е Хитлер, то маймуната е произлязла от човека.
Напомняме, че преди дни Емир Костурица беше на турне в гр. Самара с рок-групата си No smoking orchestra . Сръбската група планира в близко бъдеще да направи турне и в Украйна в подкрепа на рускоезичното население и "други наши братя", както каза Кустурица. Още тогава той официално заяви: "За съжаление Украйна върви по същия път, който някога извървя Югославия. И на мен ми е много мъчно, че това се случва - същата катастрофа. Смятам, че Русия трябва да защити своите сънародници руснаците, които живеят на територията на Украйна". На концерта в Самара една от изпълнените песни сърбите посветиха на руснаците, живеещи в Украйна.

/Поглед.инфо/
Източник: Кросс


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM