Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

НАЙ-ОБИЧАНИЯТ БАЩА

На 11 април 2015 г. си отиде врачанският журналист и общественик Тодор Горанов Ненчовски.
Той беше най-обичания баща на света. Но това не изчерпва неговата същност. Тя не беше сложна и противоречива, а светла, почтена и достойна. Премина през живота си, без да направи зло никому, без да забие нож в гърба на никого, без да отмъсти на никого за чуждите вини, които носеше през целия си живот.
За разлика от много други, остана докрай верен на каузите, които защитаваше.
Безупречен професионалист. Журналист с висше образование от Софийския университет, кореспондент на в. "Народна младеж" и в. "Работническо дело", дългогодишен заместник-главен редактор на окръжния вестник "Отечествен зов", главен редактор на общинския вестник в гр. Кнежа, главен редактор на първия областен вестник "Септемврийско дело", председател на Клуба на дейците на културата във Враца. Превел от молдовски език романа "Полетът на мечтите" на Георге Мадан.
Владееше пет езика, освен майсторството на родното слово, към което изпитваше страхопочитание и респект. Вечно четящ, с дълбока ерудиция и интелект, с усет за актуалните и глобални събития.
Всеотдаен и обичан съпруг, баща, дядо, а за кратко и прадядо.
Поклон пред светлата му памет!

Нели Ненчовска


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM