Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ИЗЛОЖБА "НАГРАДЕНИТЕ ТВОРБИ"

На 7 април в Регионален исторически музей - Враца се открива изложбата "Наградените творби" от конкурса на "Алианц България" за живопис, скулптура и графика. В гостуващата изложба се представят произведенията на 38 наградени творци от последните две издания на конкурса 2012-2014 година. Сред тях има както утвърдени имена в българското изкуство, така и автори от най-младото поколение.

Националният конкурс на "Алианц България" за живопис, скулптура и графика стартира през 2008 г. като биенале. Конкурсът представлява широк преглед на българското съвременно изобразително изкуство и предоставя възможност на художниците да покажат пред публика свои творби. Инициативата е под патронажа на Министерство на културата и се организира с партньорството на СБХ.

"Показаните творби красноречиво говорят, че идеята да се стимулира създаването на качествени художествени произведения, които са част от най-стойностното национално изкуство, дава своите резултати. Конкурсът на "Алианц" е уникален заради широкия фронт, на който се разгръща, и заради мащабите си. Ние, художниците, сме благодарни за това, че този единствен по рода си форум съществува. Представяните експозиции са на изключително високо ниво. Във всяко от изданията участват стотици художници от цялата страна, за които няма много други възможности за изява, оценка и признание. В конкурса на "Алианц" всеки има шанса да бъде показан, награден, а творбите му да попаднат в една солидна и стойностна колекция", коментира Любен Генов - председател на Съюза на българските художници.

Изложбата беше открита от директора на РИМ-Враца Илия Стоянов, а организаторите и творците бяха поздравени от кмета на Враца инж. Николай Иванов.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM