Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ДОКОГА, ДОКОГА, ДОКОГА…

В една песен се пее: "Докога ще живеем така?"… Премиерът Борисов се изсили на официалната церемония по въвеждането в експлоатация на метрото до Летище София: "Когато цифрите говорят, и тези, които преди управляваха т. нар. "синя" София, ще замълчат. За 23 години - 9 км метро, откакто ГЕРБ управлява - 30 км метро за 10 години… Милиарди вкарахме в инфраструктура. 100 млн. лева сме заделили вчера и отсечките на автомагистралите ще бъдат ремонтирани. Ние от ГЕРБ строим." И сътворява нова мъдрост премиера: "Думите отлитат, направеното остава. Асфалт не се е яло, но като го няма, загиват хора". Не каза, че най-много загиват на магистралите.


Ние пък имаме право да попитаме: Бюджет и еврофондове само за София и за Черноморието ли са? Метро, булеварди, тангенти, магистрали… А в Северозападна България - безработица и бедност без край. Все едно това не е България, някакъв друг, ничии прокълнат кът. Всичко, което хората бяха съградили преди 1989 г. бе унищожено и заграбено от алчни псевдодемократи и любители на "пазарна икономика за себе си". Нито в едно от приватизираните (заграбените, подарените) предприятия не бяха спазени договорените условия. В нито едно! "Химко" е само един от примерите. Като игра на "народна топка" го прехвърляха от една офшорка на друга - никой не спази едно от разписаните условия. И нищо - ни съд, ни правителства, ни депутати. Всеки взел своето… За народа остана "свинския мехур" от стихотворението на Константин Павлов "Едипов комплекс":

Две свинчета
ритат свински мехур
съсредоточено.

Те сами си го надуха
и сега играят
настървено.
Нека ритат -
но защо съсредоточено?
Нека си играят -
но защо настървено?
То не е ни плондер,
нито е балонче!
То е свинският мехур
на майка им,
дето селяните я заклаха сутринта.

И няма развалена сделка. Политиците, щом не вземат никакви мерки, оставят впечатление у народа, че са съюзени с "грабителите".

 

.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM