Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ОБЩИНА ВРАЦА СПЕЧЕЛИ 6 ДЕЛА
В АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД - ВРАЦА
СРЕЩУ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА ПРОЕКТА
ЗА ВОДНИЯ ЦИКЪЛ

Административният съд във Враца отмени шест решения на магистратите от Районния съд, с които бяха отменени наказателни постановления на обща стойност 3 600 лева към "Понсстройинженеринг" ЕАД - изпълнител на проекта за водния цикъл и върна казуса за повторно разглеждане в Районния съд, но от друг негов състав. Постановеното от административните съдии не подлежи на обжалване.
Спорът между Община Враца и "Понсстройинженеринг" ЕАД е заради некачествено възстановяване на засегнати терени от строително-монтажни работи при изпълнение на дейностите по проекта. Фирмата обжалва санкциите, наложени с наказателни постановления от кмета инж. Николай Иванов, които бяха издадени след проверки на общински служители.
Към този момент във Врачанския административен съд има още 8 висящи дела, които чакат решение от магистратите по подобни спорове между местната управа изпълнители по проекта за водния цикъл.
Днес /3 април/ Районният съд като първа инстанция потвърди още едно наказателно производство, съгласно което "Понсстройинженеринг" ЕАД ще плаща санкции заради нередности по завършване на обекта си.
Делата, които местната управа води с фирмите-изпълнители на проекта за водния цикъл се основават на нарушения на Наредбата за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца и на Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на общината. Според изискванията на наредбите, след приключване на строително-ремонтни дейности, засегнатите терени трябва да бъдат възстановени качествено и в нормативно определения срок.

Даниела Хитова.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM