Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese


ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

Под това мото премина традиционното факелно шествие с което Младежката организация на ВМРО във Враца отбелязва годишнината от позорния Ньойски диктат. Тази година шествието беше посветено и на 100 годишнината от Балканската война. Множеството, премина разстоянието от площад "Христо Ботев" до площад "Македония" с възгласи "Долу Ньой", "Свобода или смърт", "Да живее България".
Наред с войводите от Враца, Мездра, Козлодуй, Плевен и София, участие взеха и представители на други патриотични организации - "Атака", НФСБ, Съюз "Защита", движение "ДНЕС".
Слово за Ньойския диктат и борбата на българите за национално обединение изнесоха Станислав Стаменов, Марин Цветков и Момчил Янков.
В изказванията си зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, Областния лидер на войводите Красимир Богданов, полковник Гетов от ДНЕС, Георги Ценов от НФСБ и представителите на Атака, осъдиха опитите за налагане на радикален ислям в България, циганизацията на страната, липсата на адекватна държавна политика и постепенното превръщане на българите в малцинство в собствената им родина.
Обединените националисти порицаха отказа на общинските съветници от ДПС да изберат за почетен гражданин на Кърджали, освободителя на града, ген. Васил Делов и определиха ролята на ДПС, като проводник на неоосманистката политика водена от Република Турция. В знак на протест, националистите изгориха символично чучело с лика на Ахмед Доган и заявиха, че няма да допуснат, откъсването и на педя българска замя.
Всички бяха единодушни, че за да се справи с разрухата, България се нуждае от обединение на патриотичните сили.

 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ
ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM