Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВРАЦА С АТРАКТИВЕН ЩАНД
НА ТУРИСТИЧЕСКАТА БОРСА
ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

С атрактивна визия на своя щанд се представя и тази година Община Враца на Международното туристическо изложение "Културен туризъм", което отвори врати във Велико Търново. Двете емблематични средновековни кули за града - Куртпашовата и тази на Мешчиите, посрещат гостите от страната и чужбина. Акцентът в представянето на Враца е върху фестивалния туризъм в региона. Врачанският щанд предлага също информация за възможностите за културен туризъм и съкровищата, които могат да бъдат видени в Регионалния исторически музей. Община Враца се включи и в дискусионната програма на изложението с презентацията "Враца - град на съкровища", представена от доц. д-р Нарцис Торбов от Регионалния исторически музей.

"Враца има голям потенциал да развива културно-исторически туризъм. Трябва само да работим всички в тази посока, да сме обединени и да се подкрепяме, защото има какво да покажем на света" - каза при откриването на щанда кметът на общината инж. Николай Иванов.

"Враца със своите природни забележителности, с богатата си история и културен календар, е интересна дестинация и министерството на туризма ще подкрепя вашите усилия да се развивате в тази посока" - каза министър Николина Ангелкова при обиколката си на врачанския щанд. Кметът г-н Иванов отправи покана Враца да стане домакин на втората регионална среща за развитие на Северозапада, която тя прие с готовност.
Инж.Николай Иванов взе участие в годишната среща на кметовете на общини в Република България по проблемите на туризма, водена от Министър Ангелкова.
Тази година туристическата борса се организира със съдействието на Министерството на туризма, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции и Общинска агенция по туризъм "Царевград Търнов" - гр. Велико Търново. Във форума се включиха общо 71 участника, от които 47 български общини, 13 чуждестранни общини, посолства, културни и научни институти, туристически агенции и фирми, които представиха туристическите ресурси на своите дестинации като потенциал за развитие в областта на туризма.

Даниела Хитова


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM