Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

US сенатор за ИД:

ПАДНЕ ЛИ СИРИЯ, ПАДА И ЕВРОПА

На фона на нов доклад за разрушенията в Сирия след четири години гражданска война, американски сенатор от Вирджиния, който преди време благодари на сирийското правителство за защитата на християните, сега се притеснява за съдбата на Дамаск, Близкия изток и Европа.
"Ако Дамаск падне, черно белия флаг на ИДИЛ ще се развее над Сирия", заяви сенаторът от Вирджиния Ричард Блек за руската RT. "В рамките на месеци след падането на Дамаск, Йордания и Ливан също ще паднат", заяви той, добавяйки, че самовъзпрогласилата се Ислямска Държава след това ще нападне Европа.
Блек е добре познат покрай сирийската криза. Миналата година той написа благодарствено писмо на сирийското правителство, за "ефективната кампания" за освобождението на християнските селища по границата с Ливан. В писмото си той уточни, че повечето американци не са наясни, че християнството се е зародило в днешна Сирия.
Американската намеса в Близкия Изток и други места, предизвикаха огромни потоци от християнски бежанци в Сирия, Ирак и на Балканите. "Ако погледнете историята на американските намеси от първата война в Ирак, има едно общо нещо - християните биват прогонвани от различни държави. Християните които живееха в Косово в продължение на хиляда години "ги няма, напълно изчезнали", продължава сенаторът.
По време на четиридневния погром в Косово преди 11 години, над 4000 християни бяха прогонени от шест града и девет села. Над 900 къщи и 39 църкви бяха разрушени от етническите албанци.
Според нов доклад на Сирийския център за обществено изследване, 6% от наелението на страната е убито или ранено. Продължитеността на живота е паднала от 79.5г през 2010г, до 55.7г. Над 5 милиона сирийци са станали бежанци, като 40% от останалите 17.6 милиона души са сменили населеното си място в страната. Сирия е изгубила над $200 милиарда заради разрушенията, грабежите, битките и намалянето на БВП. Безработицата официално е 58%, а повечето от работещите са на държавна служба.
Гражданската война в Сирия започна през 2011г, когато подкрепяната от САЩ опозиция започна въоръжен бунт срещу правителството на президента Башар Асад по време на т.нар. Арабска Пролет. До 2013г, големи части от източна Сирия и Западен Ирак паднаха под контрола на ислямистите, познати като Ислямска Държава Ирак и Леванта/Сирия (ИД, ИДИЛ). Въпреки, че Вашингтон обяви нуждата от борба срещу ИДИЛ, САЩ продължава да настоява за сваляне на Асад в полза на "умерената опозиция".
Блек, който е служил като морски пехотинец и се е пенсионирал като полковник във военната прокуратура, преди да бъде избран за сенатор, поддържа мнението, че правителството на Башар Асад се бори ефективно срещу Ислямска Държава и защитава останалите християни в Сирия. "Ако той (Асад) падне", заявава Блек,"това ще позволи на ИДИЛ бързо да завладее Йордания и Ливан и да продължи на запад."
"Гледам на Сирия като център на гравитацията ... за западната цивилизация". заяви Блек, използвайки термина на военните стратези за място или събитие което може да предопредели края на война. "Ако той падне, ще видим бърз подем на исляма в Европа."

(DesinfoWar)


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM