Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

В СЪБОТА Е ДЕНЯТ ПИ,
СЛУЧВА СЕ ВЕДНЪЖ ВЪВ ВЕКА

Цифрите на днешната дата представляват първите пет на уникалното число

Днес, 14 март 2015 година е Денят Пи, обявиха от НАСА. "Ако сте фенове на числата, то ще заобичате 14.03.2015", пишат учените. Те обърнаха внимание на днешния ден, който в цифри представлява първите пет цифри на един от основните математически символи - числото Пи. Преди 136 години на него е роден не кой да е, а гениалният учен Алберт Айнщайн, отблязват от НАСА.
Препоръчва се да отбележим и часът 09:26:53, което дава следващите пет цифри в безкрайното число. "Вземете парче от любимия си пай и отбележете най-перфектното Пи на века в този час", съветват хората от НАСА. Подобно съвпадение има веднъж на столетие.
Денят не е отминат и от мистиците и търсещите връзка със събития от реалния живот и математиката. Езотериците например смятат, че загадката на квадратурата на кръга и свързаната с нея тайна на числото Пи остава неразкрита и до ден днешен. В много от мистичните учения това число се смята за сакрално и имащо пряка връзка със Слънцето, идеята за божествена хармония и Небесното войнство.
Други твърдят, че Пи е сакрален знак на Великите космически дракони. Вярва се, че числото е открито от вавилонските магове, които са го използвали при строителството на вавилонската кула. Най-страшното вярване е това, че Пи е свързано с безкрайният първороден хаос.
Ако това е вярно, то денят може да се превърне в Деня, в който Земята се връща към първородния хаос.


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM