Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

КМЕТЪТ РАЗГОВАРЯ С МЛАДИ ПРЕДПРИЕМАЧИ

В приятелски и конструктивен диалог премина срещата между кмета на Враца инж. Николай Иванов и единадесетокласниците от паралелката "Предприемачество и бизнес" на СОУ "Козма Тричков". "Благодаря, че приехте поканата ми да се срещнем. Впечатлен съм от това, което правите и постигате. В ежедневието си се срещам непрекъснато с хора, които се занимават с предприемачество и бизнес. Начинът на мислене на предприемача и администратора е доста различен. Убеден съм, че срещата ми с вас ще помогне да разбирам по-добре хората от бизнеса, защото те имат своите очаквания, които са различни от начина на мислене на администрацията" - с тези думи кметът инж. Николай Иванов даде началото на срещата.

Учениците и техния класен ръководител Румяна Витньова представиха постиженията си в последните три години. Спечелили са 21 медала, от които 8 златни в престижни национални състезания. Младите предприемачи работят в две насоки - създаването на реални бизнеси и участието в състезания за бизнес идеи. Тази година създават електронен магазин за рециклирани играчки.
Пред учениците кметът сподели една от големите си мечти - в ученическото градче във Враца да бъде открит регионален център за професионално обучение. Инж. Николай Иванов каза, че по тази идея вече се работи и помоли учениците да се включат като дадат предложения за професиите, в които да бъдат обучавани хората там. Младежкият поглед при подбора на най-търсените професии е от особено значение - подчерта кметът на Враца. Идеята бе приета радушно от младежите. От своя страна те поискаха съдействие за нещо дребно, което обаче би улеснило съществено работата им по проекти. Оказа се, че в училището нямат подходящи шкафове, в които да съхраняват документите от своите бизнес идеи и разработки. Кметът се ангажира този проблем да бъде решен.

В края на срещата на всеки от златните медалисти в класа инж. Николай Иванов връчи грамота и плакет с изображение на съд от Рогозенското съкровище.

Даниела Хитова


.


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM