Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРИЗНАТЕЛНИ ВРАЧАНИ ЧЕСТВАХА
СВ. СОФРОНИЙ ВРАЧАНСКИ

      
      
      

Признателни врачани отбелязаха 276-тата годишнина от рождението на небесния закрилник на града св. Софроний Врачански. Пред паметника на светеца застанаха врачанският митрополит Калиник, зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, кметът инж. Николай Иванов, председателят на общинския съвет Борислав Стоев, ученици и учители от НУ "Св. Софроний Врачански", граждани.
"Чест е за мен да бъдем заедно в днешния ден - 11 март - денят, отреден за почит и признателност към делото на св. Софроний епископ Врачански. Паметта за един от най-големите и първи наши възрожденци е жива в нашата летопис, в изкуството, в културата, творчеството на нашите предци и съвременници. Нещо повече - паметта и почитта към духовния подвиг на св. Софроний сама по себе си е искра и светлина, творчески заряд и вдъхновение! Днешният патронен празник на Начално училище "Св. Софроний Врачански" е празник на знанието, на мечтите и поривът към нови върхове! Многократно през годината педагозите и учениците със своя труд, със своите знания, умения и успехи потвърждават верността на посоката и значимостта на целите, които са си поставили, дават им реален образ със своите изяви. С най-добри чувства, уважаеми педагози, скъпи ученици, ви поздравявам с днешния патронен празник на вашето училище! Бъдете все така горди с името на св. Софроний Врачански и носете в сърцата си стремежът към знанието! Желая ви много радост и настроение в празничния ден!" - каза в тържественото си слово кметът инж. Николай Иванов.
Музикално-поетична композиция изпълниха ученици от НУ "Св. Софроний Врачански". В празничната програма се включиха също средношколският хор към СОУ "Отец Паисий" и духовият оркестър към читалище "Развитие". Водосвет за здравето на врачани отслужи траянополският епископ Киприян в съслужение с врачански свещеници. В знак на почит пред паметника на св. Софроний бяха поднесени венци и цветя.


 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM