Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ПРОДЪЛЖАВА РАБОТАТА ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ
НА ЩЕТИТЕ, НАНЕСЕНИ ОТ СНЕГА

През двата почивни дни в община Враца имаше обилен снеговалеж. "Снегопочистването започна още в първите часове след полунощ в събота. Главните пътни артерии в града бяха почистени до асфалт. Почистването на вътрешнокварталните улици бе затруднено, заради големия сняг и многото паркирани автомобили. Почистени бяха и общинските пътища. Във всички села кметовете предприеха действия по снегопочистване. Постоянният снеговалеж в двата почивни дни наложи почистването на улиците да се прави непрекъснато. В ранните часове на днешния ден шосетата бяха обработени против заледяване и започна почистването на второстепенните улици в града. Пътят за Леденика бе блокиран от снега, но вече е проходим при зимни условия" - отчете кметът инж. Николай Иванов.
Екипи на Община Враца от тази сутрин започнаха отстраняването на падналите дървета и клони в града. В почивните дни във Враца от тежкия сняг бяха скъсани 12 проводника на уличното осветление, подобни аварии има и в селата Лиляче, Горно Пещене и Тишевица. Днес служители на Община Враца ще работят по отстраняването на авариите по уличното осветление в града, а по-късно и в селата от общината.
Заради тежкия и мокър сняг състоянието на електропреносната мрежа в региона бе сложно. На два пъти аварира далекопроводът "Момина сълза" и без ток в събота от сутринта до вечерта, а след това и в неделя бяха селата Баница, Оходен, Голямо и Мало Пещене, и Мраморен. В събота без електрозахранване бяха и хората в Згориград. Тези аварии вече са отстранени и в момента няма населено място в общината, което да е без електрозахранване.
Навсякъде в община Враца водоснабдяването в почивните дни бе нормално.
В момента във всички населени места има електроснабдяване и водоснабдяване.
Учебният процес в училищата и детските градини в общината тази сутрин е започнал нормално. Периодични прекъсвания има в електроснабдяването на детската градина и училището в с. Баница, но по отстраняването на аварията там се работи. Със съдействието на Общината ще бъде почистено около детската градина в с. Згориград.
Общинският щаб по снегопочистването поддържаше постоянна връзка с "БКС", "Областно пътно управление", които отговарят за снегопочистването, с Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и с кметовете на селата. Тази сутрин кметът на Враца разпореди на изпълнителите на водния цикъл да започнат да извършват обратно засипване на местата, където водата и преминаващите автомобили са отнесли насипите от трошено-каменна настилка по улиците на града.
"Искам чрез вас да благодаря на всички служби, които помогнаха при отстраняването на авариите, при снегопочистването и за нормализирането на обстановката през почивните дни - "БКС", "Областно пътно управление", "В и К", Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението", кметовете на селата, кметските наместници и пълномощници, екипът от общински служители, Общинският щаб по снегопочистване" - каза кметът на Враца. Инж. Николай Иванов се обърна с апел към жителите на общината да се движат внимателно, защото заради мокрия сняг на много места има надвиснали клони и проводници от електропреносната мрежа. "Обръщам се към собствениците на търговски обекти и гражданите да напомня да почистят снега от прилежащите територии. При нас постъпиха множество сигнали, че там, където почистването на пространствата около жилищните блокове и къщите е започнало, снегът се изхвърля на вече почистените улици. Моля гражданите да събират падналия сняг в рамките на зелените площи и тротоарите" - допълни инж. Иванов.

Даниела Хитова
 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM