Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

"ЩЕ РАБОТИМ ЗА ТОВА ДА НЯМА
ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ ЗА ОБЩИНА ВРАЦА"

"Ако на Община Враца бъдат наложени финансови корекции, а ние ще положим усилия това да не се случи, това ще бъде щета за всички врачани, а не за настоящия кмет, който евентуално би бил кандидат на следващите избори" - заяви кметът на Враца инж. Николай Иванов в отговор на журналистически въпрос. Въпросът бе дали той оценява като начало на предизборна кампания неотдавнашната обиколка в града на министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. "Няма нищо лошо и страшно в това министърът на регионалното развитие да посети реализиращи се проекти по ОП "Регионално развитие" и ако има забележки да ги направи. Две неща обаче ме "впечатлиха" - сигурността, с която министърът оповестява, че на Общината ще й бъдат наложени финансови корекции и "въодушевлението", с което това се приема от съпътстващите я при проверката местни политици. Заедно с това, точно местни политици от управляващите слагат петно върху имиджа на Враца и върху една придобивка, която колкото и да е спорна като вид и идея, а идеята е на почти същите местни политици, тя носи ползи за общината. Освен работни места и реклама за града, носи и приходи в бюджета на Общинското предприятие "Спорт и туризъм" - подчерта кметът. Само в четири дни след тази визита от там са преминали 1 038 посетители и са донесли приходи от 5 028 лв.

"Има управляващ орган, органи за последващ контрол, които извършват проверки на място, откриват процедури по налагане на финансови корекции. Тези корекции също не са априори, а стават след проверки, изслушване, излагане на становища, констатации от субектите, ангажирани с управление на проектите и тогава се взимат решенията. И тези решения също са оспорими. Доста колеги кметове вече успяха чрез съдебни процедури да оспорят решенията на управляващи органи, заради грешки. Не случайно и на държавата ни се налагат плоски финансови корекции по двете най-големи оперативни програми" - коментира инж. Николай Иванов. 
 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM