Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

ВСЕКИ НОСИ ОТГОВОРНОСТ
ЗА СИГУРНОСТТА НА ПЪТЯ

Едва ли е нужно да има кампания по даден повод, за да се провокира гражданска позиция и отговорно поведение на всеки един от нас. Крайно време е да се пресече ширещата се безнаказаност на хулиганско каране, надменност, арогантност и несъобразяването със законите и правилата, валидни за всяка цивилизована държава.
Няма природно бедствие, авария, война или друго извънредно положение, което да е взело повече жертви от пътните катастрофи. Шокиращите данни показват, че кръвопролитието по българските пътища е едно от най-страшните и трагични неща, които се случват в страната през последните години. Това е най-нелепата и коварна битка, която се води без правила.
В резултат на безотговорното ни отношение на пътя, с последвали от него катастрофи, много български граждани са загубили живота си или са били ранени. Голяма част от пострадалите пък са се превърнали в хора с увреждания за цял живот.
Една от основни причини за пътнотранспортните произшествия е употребата на алкохол. Той се абсорбира се в кръвта на човека и блокира някои от импулсите, които се опитват да стигнат до главния мозък. Това променя възприятията, емоциите, движенията, зрението и слуха на човек. Засяга емоционалните и сетивните функции, способността за вземане на решения. Тези факти са взеизвестни, но много малко от нас се замислят за последствията, които носят безразсъдните им постъпки.
Много ми се иска всеки човек да мисли разумно за поведението си, отговорността си, уязвимостта си…
Апелирам към всички
лекари - ваше призвание е да спасявате животи, а не да създавате предпоставки за пътнотраспортни произшествия.
управляващи - вие трябва да сте пример за отговорно поведение!
контролиращи - не се огъвайте и не допускайте престъпни компромиси!
правораздаватели - бъдете безкомпромисни, почитайте Темида!
човеко - не се страхувай да критикуваш, тези които подхранват чувството си за безнаказаност!
Всеки един от нас е участник в пътното движение, като пешеходец, водач или пътник. Всеки един от нас със своето поведение носи отговорност за сигурността на всички останали.
Затова се обръщаме към всички с надежда безопасността на движението да се превърне в споделена отговорност. Да навлезе в ежедневието ви и да се превърне в неразделна част от поведението ви.
Нека през годините на десетилетието на действия за безопасност по пътищата 2011-2020г., да докажем на себе си и на нашето общество че ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА СПАСИМ ЖИВОТА НА МИЛИОНИ ХОРА.


Комисия по транспорт към Община Враца
 .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM