Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

СТОТИЦИ ВРАЧАНИ ВИДЯХА СПЕКТАКЪЛА
НА АНСАМБЪЛ "БЪЛГАРЕ"

      
      
      
      


 

      
      
      

Врачани изпълниха до краен предел голямата зала на Драматично-кукления театър в града, за да се насладят на спектакъла "Последната нощ на Апостола" на Ансамбъл "Българе". Постановката гостува в града на 3 март, продължи два часа, но никой от правостоящите не си тръгна преди края й. В началото на сцената излезе хореографът на ансамбъла Христо Димитров. "Днес е 3 март - националният празник на България и на този празник ансамбъл "Българе" е във Враца. Благодаря на кмета на вашия град, че се пребори с всички останали кметове и направи така, че на този голям празник ансамбълът ни да е тук! В спектакъла ще видите български герои и български мерзавци, предали Левски, предали рода си, вярата си и себе си. Ние трябва да направим избора си от кои да бъдем. В крайна сметка трябва да си отговорим на въпроса дали и ние понякога не предаваме Апостола" - каза Димитров. Хореографът не скри, че в публиката може да остане горчив привкус от отговора на този въпрос.
На сцената не се появи самият Васил Левски, но споменът за него изобличаваше съвестта на предателите и те като изправени на съд търсеха оправдание за постъпките си. В спактъкъла диалозите с Апостола се редуваха със сцени, пресъздаващи борбите на българския народ за освобождението. Сред тях особено запомняща се бе тази с Кочо Честеменски. Наред с тежките думи и признания на предателите прозвучаха любими възрожденски песни и неповторимите танци на ансамбъла. Вълнуващият спектакъл през цялото време бе съпровождан от бурните аплодисменти на публиката, а в края му всички станаха на крака и с дълги ръкопляскани изпратиха "Българе". Сред официалните лица бяха кметът инж. Николай Иванов, врачанският митрополит Калиник, председателят на общинския съвет Борислав Стоев и заместник кметовете инж. Николай Йорданов и инж. Красимира Георгиева.
В края Христо Димитров обеща още през тази година ансамбълът отново да гостува във Враца със спектакълът, който в момента се подготвя - "Осмото чудо".

Даниела Хитова .


.


Реклама
ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM